Ağız ve Diş Sağlığı bölümü nedir? Ağız ve Diş Sağlığı bölümü taban ve tavan puanları

Güncelleme Tarihi:

Ağız ve Diş Sağlığı bölümü nedir Ağız ve Diş Sağlığı bölümü taban ve tavan puanları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2019 17:09

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılarak üniversite hayatı için adım atan gençler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) tercih ve yerleştirme sürecini beklerken, bazı bölümlerin taban puanları, iş imkanları ve ders içeriklerini araştırmaya başladı. Sağlık sektörü alanında bir kariyer planlaması yapmak isteyen gençler, 'Ağız ve Diş Sağlığı' bölümü hakkında bilgi edinmek ve bölümün taban puanlarını öğrenmek istiyor. Peki, Ağız ve Diş Sağlığı bölümü nedir?

Haberin Devamı

Ağız ve Diş Sağlığı bölümü, son yıllarda oldukça revaçta olan bir bölüm, bazı devlet ve vakıf üniversitelerinin bünyesinde yer alan bu bölümde eğitim 2 yılda tamamlanıyor. İşte, Ağız ve Diş Sağlığı bölümü taban puanları ve iş imkanları ile bölüme ilişkin tüm detaylar...

Diş hekimine klinik çalışmaları sırasında ve kliniğin işletilmesinde yardımcı eleman ‘ağız ve diş sağlığı teknikeri’ olarak tanımlanır. Pek çok gelişmiş ülkede 1950’li yıllardan itibaren eğitimli olarak hizmet sunan bu meslek grubu, ülkemizde 6225 sayılı torba yasanın 06.04.2011 tarihinde kabul edilmesi ile resmi bir kimlik kazanmış ve eğitimli olma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu alanda çalışacak kalifiye ve diplomalı personelin eğitimini verecek programlara ihtiyaç vardır.

Haberin Devamı

TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Ağız ve Diş Sağlığı Programı’ndan mezun olanlara ‘ağız ve diş sağlığı önlisans diploması’ ile ‘ağız ve diş sağlığı teknikeri’ unvan ve yetkisi verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler diş hekiminin gözetiminde; diş hekimi muayenehanelerinde, özel veya kamuya bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinde, ağız ve diş sağlığı hastanelerinde, diş protez ve ortodonti laboratuarlarında veya diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler. Bu programı açmamızdaki temel amaç; diş hekimlerine klinik çalışmaları sırasında yardımcı olabilecek, klinik içerisindeki laboratuvar aşamalarını yürütebilecek, nitelikli ve teknik eleman yetiştirilmesini sağlamaktır.

2019 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!