Ağıtlar yürekleri dağladı

Güncelleme Tarihi:

Ağıtlar yürekleri dağladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 13:05

ZONGULDAK’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait kömür ocağında, pazartesi günü saat 13.28’de yaşanan grizu patlamasından 66 saat sonra ekipler, göçük alanına ulaştı. Cenazeler bugün toprağa veriliyor. Aileler perişan. Gözyaşları, ağıtlar yürekleri sağlıyor...

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENLERİNDEN FOTOĞRAFLAR

GRİZU PATLAMASI İÇİN SUÇ DUYURUSU

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu  (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlaması sonucu yaşamını  yitiren maden mühendisi Koray Kebapcı ile işçiler Sadık Kocakaya ve İlker  Bebek'in cenazeleri toprağa verildi.  
 
Bebek (32) için Kilimli Beldesindeki Merkez Camisinde kılınan cenaze  namazına ailesi ve yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,  Zonguldak Valisi Erdal Ata ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Bebek'in Türk bayrağına sarılı tabutu  Yayla Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi.

Bebek'in yakınları, maden işçisinin babası Halil Bebek'in de TTK Karadon  Müessese Müdürlüğünden emekli olduğunu ve yakalandığı meslek hastalığı nedeniyle  yaşamını yitirerek, bir yıl önce bugün defnedildiğini bildirdi.

Bebek'in evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
       
KEBAPCI VE KOCAKAYA'NIN CENAZESİ
         
Maden Mühendisi Kebapcı (30) ve işçi Kocakaya (24) için Karadon Site  Camisindeki cenaze namazını, aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda  vatandaş kıldı.

Cenazeler, namazın ardından Karadon semtindeki aile mezarlığında  defnedildi. Defin törenlerine, Bakan Dinçer de katıldı.

Kebapcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine, futbol oynadığı 1.  Amatör Ligi takımlarından Karadonspor'un 9 numaralı forması konuldu.

Kebapcı'nın amcası Faruk Kebapcı, AA muhabirine, yeğeninin sözlü  olduğunu, yazın da nişan yaparak, evlenmeyi planladığını söyledi.

Amca Kebapcı, kazanın yaşandığı saatlerde yeğeninin maden ocağındaki  işlerini tamamlayarak, yer üstüne çıkmak için işçi asansörünü beklediğini  belirterek, “O sırada işçi asansörü meşgul olduğu için yeğenim yer üstüne  çıkamamış. Ardından da yaşanan patlamada hayatını kaybetmiş. Hepimiz çok  üzüntülüyüz” dedi.

Sadık Kocakaya'nın da 11 aylık evli olduğu bildirildi.
       
GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Zonguldak’ta grizu faciasında yaşamlarını kaybeden Yunus Ekmekçi (32), Şahin Tavukçu (40) ve Adem Çengel (35) memleketleri Karabük’ün Yenice İlçesi’nde bin kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Grizu faciasında yaşamlarını yitiren Yunus Ekmekçi, Şahin Tavukçu ve Adem Çengel’in cenazeleri dün akşam Zonguldak’tan memleketleri Karabük’ün Yenice İlçesi’ne getirilerek Yenice Devlet Hastanesi’nin morguna konuldu.

Bugün saat 11.00’de, Yenice Merkez Camii’nde ölen 3 madenci için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Karabük Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili, Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Cenazeler ambulans ve cenaze araçlarından indirilmezken, vatandaşlar araçların arkasında saf tuttu. 3 madenci için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Ölen madencilerden Yunus Ekmekçi'nin babası Mehmet Ekmekçi güçlükle ayakta dururken, gözyaşlarına hakim olamadı. Milletvekili Cumhur Ünal acılı babayı teselli etmeye çalıştı.

Cenaze namazının ardından 2 çocuk babası Yunus Ekmekçi’nin cenazesi Yenice’nin Satuk Köyü’nde, 2 çocuk babası Şahin Tavukçu’nun cenazesi Keyfaller Köyü’nde, 1 çocuk babası Adem Çengel’in cenazesi ise Çengeller Köyü’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

 

 

KOŞTU, YIKILDI, GÖZÜ ARKADA KALDI

YAKINLARI ÖLÜM HABERİYLE YIKILDI / WEB TV

İŞTE BAKAN YILDIZ'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

TTK GENEL MÜDÜRÜ 4 GÜN DAHA SÜRER DEMİŞTİ / WEB TV 

KORKU VE UMUDUN FOTOĞRAFLARI         

İRAN'DAN TAZİYE BİLDİRİSİ  

DİLEK'İN EN ACI KOŞUSU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!