Ağır Roman yazarına tecavüz cezası 8 yıl 9 ay

Güncelleme Tarihi:

Ağır Roman yazarına tecavüz cezası 8 yıl 9 ay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Spiker Alp Buğdaycı ile birlikte kız arkadaşı G.K'ya işkence yapıp tecavüz etmekten yargılanan 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan 8 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkûm oldu. Kaçan, müessir fiil suçundan da 5 ay ceza aldı. Alp Buğdaycı ise 4 yıl 2 ay'a mahkûm oldu. Yargıtay kararı onarsa Kaçan ve Buğdaycı cezaevine girecek.

‘AĞIR Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan ile spiker Alp Buğdaycı hakkında, uyuşturucu aldıktan sonra kız arkadaşları G.K.'ya işkence yapıp, tecavüz ettikleri iddiasıyla açılan dava 5 yıl sonra sonuçlandı. Çevirmen G.K.'ya işkence yapıp, zorla ters ilişki kurmaktan yargılanan Kaçan 8 yıl 9 ay ağır hapse çarptırıldı. Kaçan'a müessir fiil suçundan da 5 ay hapis cezası veren mahkeme, Alp Buğdaycı'yı da tecavüz suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Alp Buğdaycı'yı ve Metin Kaçan'ı dövdükleri iddia edilen G.K'nın ağabeyi Oktay K. ile arkadaşları Recep Ercan ve Mehmet Kamil Güner ise, delil yetersizliğinden beraat etti.

50 MİLYON KEFALETLE BIRAKILMIŞLARDI

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldır devam eden ve basına kapalı olarak yapılan ‘Ağır tecavüz' davasına tutuksuz sanıklar Metin Kaçan, Alp Buğdaycı, G.K'nın ağabeyi Oktay K., Mehmet Kamil Güner ve Recep Ercan katılmadı. G.K'nın avukatı Canan Arın ile Alp Buğdaycı'nın vekili Ergin Cinmen duruşmada hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanık ve mağdur avukatı, ‘‘Eski savunmalarımızı tekrar ediyoruz’’ dediler.

Mahkeme heyeti, ikinci celseden itibaren basına kapalı olarak yapılan davada, 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 50 milyon lira kefaletle serbest bırakılan yazar Metin Kaçan'ı tecavüz suçundan 8 yıl 9 ay ağır hapis, müessir fiil suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Alp Buğdaycı'yı da tecavüz suçundan 4 yıl 2 ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Kaçan ve Buğdaycı Yargıtay'ın kararı onaması halinde cezalarının geri kalan bölümünü çekmek üzere cezaevine girecekler. Rahşan TAŞ / İSTANBUL

Tecavüze uğrayan G.K. olay geceyi anlattı

Vahşice saldırdılar

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 gün tedavi gören G.K, gazetecilere başından geçenleri şöyle anlattı:

‘‘İkisi de çıldırmış gibiydi. Dövmeye başladılar. Sürekli yumruk atıyorlardı. Komutları hep Alp veriyordu. Metin'e kulağımdaki küpeleri koparmasını söyledi. Bir ara yorulur gibi oldular. Ben tam kurtuldum derken, ‘Hadi tecavüz edelim' dediler. İşte, ondan sonra yatak odasına sürüklendiğimi hatırlıyorum. Alp beni aşağılamak ister gibi, ‘Bu kadında beş yıl boyunca ne buldun, beni heyecanlandırmıyor bile, bak tahrik bile olamıyorum' diyordu. Ama salonda orgazm sonrası sigalarını içmeyi de ihmal etmediler. O sigaralarını da benim üzerimde söndürdüler. Alp, birden, ‘Hadi öldürelim' deyince korktum. ‘Bu anlatır, öldürmek gerekir' diyordu Alp. Sonra bana anlatmayacağıma ve ikisi dışında hayatım boyunca kimseyle yatmayacağıma dair söz verdirdiler.

G.K, poliste verdiği ifadesinde işe şunları şöyledi:

BERGEN GİBİ OLACAK

‘‘Olay gecesi iki kız arkadaşımla birlikte Kemancı Bar'a gitmiştim. 5 yıl arkadaşlık ettiğim Metin ile karşılaştım. Kendisiyle geçen yıl ayrılmıştık. Daha sonra arkadaşı Alp Buğdaycı yanımıza geldi. Ben Alp'i 18 gündür tanıyorum. Daha sonra hep birlikte geceyi geçirmek üzere Buğdaycı'nın Cihangir'deki evine gittik. Alp'in teklifini reddeden 2 arkadaşımı tekmeleyerek evden attılar. Ben alıkoyuldum, sonra da işkenceye tabi tutuldum ve tecavüze uğradım. ‘Sonun Bergen gibi olacak' diyordu. Geç saatlerde Kemancı Bar'dan çıkıp Alp'in evine gittik. Sonra da olanlar oldu.’’

Buğdaycı: Tecavüz etmedik

G.K'ya tecavüz etmediklerini söyleyen Alp Buğdaycı, şöyle ifade verdi: G.K, Metin ve iki kız arkadaşım o gece Cihangir'deki evime gittik. Kızlar gece 03.00'te evden ayrıldı. G, Metin'in kendisinden ayrılmak istediğini öğrenince kavga ettiler. G, 04.00’te evden ayrıldı. Ona kesinlikle tecavüz etmedik. Taksim Hastanesi'ne sabah 07.00 sıralarında gitmiş. Bu arada kimse ne olduğunu bilmiyor.

Kaçan: Bu bir komplo

Eski kız arkadaşı G.K’ya tecavüz etmediğini ileri süren ‘Ağır Roman’ kitabının yazarı Metin Kaçan ifadesinde olay gecesiyle ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘Böyle bir şey kesinlikle yok. Zaten kız, benim 5 senelik kız arkadaşım olduğu için kendisiyle çok şeyler yaşadık. Şu olayın bütününe baktığınız zaman çok açık, bu bir komplo.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!