Ağca'ya mevcutlu askerlik işlemi

Güncelleme Tarihi:

Ağcaya mevcutlu askerlik işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 09:36

İstanbul Valisi Muammer Güler, Mehmet Ali Ağca'nın Çarşamba gününe kadar askere sevk işlemlerini tamamlamaması halinde bu işlemlerin zabıta nezaretinde mevcutlu olarak yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i karşılamak üzere dün gece Atatürk Havalimanı'na gelen Vali Güler, gazetecilerin Ağca ile ilgili sorularını yanıtladı.

Güler, Ağca'nın, ikamete rapten sabah ve akşam karakola gelip imza vermesi gerektiği halde gelmediğinin kendilerine intikal ettirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Şu anda Ağca'nın askerlik sevk işlemleri devam etmektedir. Pendik Askerlik Şube Başkanlığı'nca GATA'ya sevki yapılmıştır. Askerlik Kanunu'nun 74. maddesi gereğince de ikamete rapten serbest bırakılmış ve bu süre içerisinde askere sevk işlemlerinin tamamlanması istenmiştir. Söz konusu şahıs, Çarşamba gününe kadar GATA Hastanesi'ne müracaat edecek, oraya, kendisinden daha önce istenmiş bulunan evrakları ibraz edecek ve sıhhi kurula sevki yapılacak. Askerliğe elverişli olup olmadığı kararlaştırılacak. Eğer askerliğe elverişli olduğu kararlaştırılırsa Pendik Askerlik Şubesi ilgilinin birliğe sevkini yapacaktır. Askerliğe elverişli olmadığı anlaşılırsa düşümü yapılıp idareye bildirilmiş olacaktır. Askerlik Kanunu'na göre ikamete rapten serbest bırakılanların bu işlemlerini ibraz etmesi için bir hafta süre öngörülmüştür. Çarşamba gününe kadar tamamlanmazsa Pendik Askerlik Şubesi bu işlemlerin mevcutlu olarak yapılmasını talep edecek ve askere sevk işlemleri zabıta nezaretinde mevcutlu olarak sürdürülecektir.”

Haberin Devamı

Vali Güler, bu konularla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 17 Haziran 2005 tarihli ve 61 sayılı genelgesi bulunduğunu belirterek, bu genelgede yapılacak işlemlerin açıkça belirtildiğini ifade etti. Güler, bu duruma göre Ağca'nın Çarşamba gününe kadar askere sevk işlemlerini tamamlatmaması halinde mevcutlu olarak bu işlemlerin tamamlanması yoluna gidileceğini yineledi.

Vali Güler, ayrıca, bu konuyla ilgili Askeri Ceza Kanunu'nun 63. maddesinde de belirtilen cezalar bulunduğunu vurguladı. Şu anda bu sürecin takibinin yapıldığını kaydeden Güler, Ağca'nın yetkili mercilerin emirlerine riayet etmemesinin de ayrıca değerlendirileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!