Ağca'nın salıverilmesine ‘yıldırım’ itiraz

Güncelleme Tarihi:

Ağcanın salıverilmesine ‘yıldırım’ itiraz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 15:50

Milliyet Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi'yi öldüren Mehmet Ali Ağca’nın yarın salıverilecek olmasına, kızı Sibel İpekçi'nin Bodrum'da bulunan avukatı Turgut Kazan ‘yıldırım telgrafla’ itiraz etti.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi'yi öldüren Mehmet Ali Ağca’nın yarın salıverilecek olmasına, kızı Sibel İpekçi'nin Bodrum'da bulunan avukatı Turgut Kazan ‘yıldırım telgrafla’ itiraz etti. Kazan, tatilde bulunulması nedeniyle, Pazartesi günü yapacakları itiraz öncesi, Ağca’nın eksik sürede hapis yattığı gerekçesiyle tahliyesinin iptalini istediklerini söyledi.

Abdi İpekçi cinayetinden hüküm giyen ve beş yıldır Kartal H Tipi Cezaevi’nde bulunan Mehmet Ali Ağca’nın yarın salıverilecek olmasına itiraz eden Avukat Turgut Kazan, Bodrum'un Turgutreis beldesinden Kartal Kapalı Cezaevi Savcılığı ile Kartal Adliyesi'ne yıldırım telgraf çekti. Bugün saat 13.55'te Turgutreis PTT'sinden Kartal Kapalı Cezaevi Savcılığı’na ile Kartal Adliyesi'ne yıldırım telgraf çeken Kazan, Ağca’nın salıverilmesinin iptalini istedi.

Haberin Devamı

Merhum Abdi İpekçi'nin kızı Sibek İpekçi'nin Avukatı Turgut Kazan, yıldırım telgrafında şöyle dedi:
“Mehmet Ali Ağca 13.1.1981'de Papa'ya suikast girişiminde bulunmuş, 13.6.2000’de ülkemize getirilmiştir. Müddetnamedeki hesap yanlıştır. İtalya’da 20 yıl değil, 19 yıl yatmıştır. Bayram sonu yapacağımız başvurumuzun beklenmesi ve tahliyenin önlenmesi isteğimizi tekrarlıyoruz. Sibel İpekçi Vekili Av. Turgut Kazan.”
Avukat Turgut Kazan, Mehmet Ali Ağca'nın İtalya ve Türkiye’deki suçlarının birleştirilerek toplam 36 yıl üzerinden hesaplandığını ve bu şekilde tahliye edildiği iddialarına ilişkin şu görüşleri dile getirdi:
“Hukuk komedisi oynanıyor. Böyle olsa Ağca'nın 36 yılın üçte ikisini yatıp çıkması gerekirdi. Yani Ağca şu anda Türkiye yasalarına göre fazlaca yatmış oldu. Belki tazminat davası bile açabilir. Bu davada alınan kararların karşısında, 46 yılını mesleğe vermiş bir hukuk adamı olarak artık Türkiye’de her gün her şey olabilir, hiç bir şeye şaşırmıyorum, şaşırmamayı öğrendim. Ama eli kanlı katil Ağca’nın salıverilmemesi için tüm yasal girişimlerimizi sürdüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!