'Ağca'nın salıverilmesi suçlunun ödüllendirilmesidir'

Güncelleme Tarihi:

Ağcanın salıverilmesi suçlunun ödüllendirilmesidir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 12:35

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Mehmet Ali Ağca'nın serbest bırakılmasının, suçlunun ödüllendirilmesi, mağdurların cezalandırılması anlamına geldiğini savundu.

Haberin Devamı

Abakay, yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci-yazar Abdi İpekçi'nin katili olarak hüküm giyen ve cezasını çekmekte olan Ağca'nın, ”birtakım masa başı hesaplarıyla serbest bırakılmasının önüne geçilmesi gerektiğini” belirtti. Abakay, bu konunun yalnızca İpekçi ailesinin sorunu değil, başta basın dünyası olmak üzere adaletten yana olan herkesin sorunu olduğunu kaydetti.

“Türkiye'de karanlık bir döneme damgasını vuran örgütlü terörün yaratıcılarının tetikçilerinden biri olan Ağca'nın serbest bırakılması, suçlunun ödüllendirilmesi, mağdurların cezalandırılmasıdır” görüşünü dile getiren Abakay, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu olay ülkemizde adalet ve yargı için önemli bir sınav niteliğindedir. Adalet Bakanımız bu olaya el koyarak, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğü ilkesini yok eden masa başı oyunlarını bozmalıdır. Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ağca'nın cezasını bakan olduğu sırada hesapladıklarını, cezasının 2012'de dolacağını söylemektedir. Bu adalete olan güveni sıfıra indirir, suçluların hukuka egemen kurumlarca nasıl korunduğunu ortaya koyar. Adaletin, kişilere ve iktidara göre nasıl değiştirilebileceğini gösterir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!