Ağca'nın avukatı: Müvekkilim perşembe günü serbest

Güncelleme Tarihi:

Ağcanın avukatı: Müvekkilim perşembe günü serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 09:21

Abdi İpekçi cinayetinden hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde serbest bırakılacağı açıklandı.

İtalyan ulusal haber ajansı ANSA, Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ'a dayanarak verdiği haberde, hükümlü hakkındaki tahliye kararının 12 Ocak Perşembe günü gerçekleşeceğini duyurdu. Haberde, ajansa özel demeç veren Avukat Demirbağ'ın, “Ağca, perşembe günü saat 12.00'ye doğru serbest bırakılacak” dediği belirtildi.

Avukat Demirbağ, aynı haber ajansına dün gün içerisinde verdiği bir başka demeçte ise müvekkili Ağca'nın tahliye kararı konusunda Vatikan tarafından sergilenen tavırdan da memnuniyet duyduğunu belirtmişti. Demirbağ, “Ağca bana yakında serbest bırakılacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kendisi bu konuda Kardinal Ersilio Tonini'nin vermiş olduğu beyanattan da memnun” diye konuşmuştu.

Vatikan adına yapılan resmi açıklamada Ağca'nın tahliyesi konusunda mahkemelerin kararlarına saygı duyulacağı belirtilmekle yetinilirken, Kardinal Tonini ise 13 Mayıs 1981'de suikast girişimine maruz kalan Papa İkinci Jean Paul'ün saldırganı zaten affetmiş olduğundan bahisle, “Eğer Papa (İkinci Jean Paul) hayatta olsaydı, bu tür bir haber karşısında adeta bayram ederdi” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!