Ağca'nın avukatı:GATA'ya gitmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Ağcanın avukatı:GATAya gitmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 19:46

Haberin Devamı

Bürosunu ablukaya alan habercilerle sohbet eden Avukat Mustafa Demirbağ, Yargıtay’dan çıkacak olası kararla ilgili inceleme yaptıklarını, az rastlanır bir durum olduğu için ‘emsal karar var mı?’ diye araştırma yaptıklarını söyledi.

Mehmet Ali Ağca’nın nerede olduğu yönündeki ısrarlı sorulara yanıt vermeyen Avukat Demirbağ, “Müvekkilim sıradan ve gözlerden uzak bir hayat yaşamak istiyor olabilir. Buna herkes saygı göstermeli” dedi. Demirbağ ayrıca, “Ağca para karşılığı mı röportaj verecek henüz belli değil” yanıtı verdi.

‘MÜVEKKİLİM KARDEŞİNİ CİDDİYE ALMIYOR’

Mehmet Ali Ağca’nın 20 yaşında iken hapse giren Ağca olmadığını söyleyen Mustafa Demirbağ, Mehmet Ali Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca’nın hapishane önünde yaptığı “Birileri Türk milleti üzerinde oyun oynadıkça Ağca gibiler hep olacaktır” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Adnan Ağca’yı ciddiye almıyoruz, müvekkilim de almıyor” dedi. Hapishaneden çıktıkları gün Ağca’yı taşıyan araca tanımadığı bir kişinin bindiğini kaydeden Avukat Demirbağ, “Ben adamı arabada bulunan diğer kişilerin tanıdığını düşündüm, bir süre beraber gittik, sonra adama ‘Sen kimsin?’ diye sorduk. Kimsenin tanımadığı anlaşıldı. Onun üzerine adamı araçtan indirdik. Kim olduğunu da bilmiyoruz” dedi. Ağca’nın hapishaneden çıktığı gün etrafta tanımadığı ama kendilerine yakın duran bir çok insanın olduğunu belirten Mustafa Demirbağ, “Birileri Ağca’nın sırtından para ve itibar kazanmak istiyor” diye konuştu.
Avukat Demirbağ, hapishana önünde açıklama yapıp Ağca için uçak kaçırdığını öne süren Nusret Akmercan’ı da bu kişiler arasına koyarak, “Müvekkilim adamı tanımıyor, açıklamaları okuyunca da ‘manyak’ diyerek tepki gösterdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!