Ağca’ya Mercedes tahsis eden Çakıroğlu tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Ağca’ya Mercedes tahsis eden Çakıroğlu tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 14:30

Mehmet Ali Ağca’nın cezaevinden tahliyesi sırasında, Mercedes marka otomobilini tahsis eden, aynı zamanda ona şoförlük yapan 30 yaşındaki Taner Çakıroğlu’nun da aralarında bulunduğu 9 kişi, Gebze Adliyesi’nde ‘Çete’ suçlamasıyla tutuklandı. Çete üyesi olduğu öne sürülen 10 kişinin de yakalanması istendi.

Gebze'de ‘Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, çevrede korku ve intifal yaratarak adam alıkoymak, haraç istemek, yağma’ suçlarına karıştıkları, işadamı Sinan Bozkurt ile AKP Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur’u tabancayla yaraladıkları öne sürülen 18 kişi, Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerinnce gözaltına alındı.

Aralarında, Mehmet Ali Ağca’ya Mercedes marka otomobilini tahsis eden ve işlemler sırasında çeşitli yerlere gidip- gelmesinde şoförlüğünü de yapan Taner Çakıroğlu’nun da bulunduğu 18 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün saat 21.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Bu kişilerin savcılıktaki sorgulamaları bugün saat 06.00’ya kadar devam etti. Daha sonra mahkemeye çıkarılan Abdi İpekçi’yi öldüren Mehmet Ali Ağca’nın geçici tahliyesi esnasında Mercedes marka otomobilini tahsis eden Taner Çakıroğlu ile çetenin lideri olduğu öne sürülen, aynı zamanda asker firarisi olduğu belirtilen Muhammet Öztürk (29), İsmail Akıncı (32), Çağdaş Büyükkaya (20), İsa Verdil (25), Akın Kural (22), Murat Büyükkaya (29), İlhan Metin Çakıroğlu (33), Ümit Polat (21) tutuklandı. Çete ile bağlantılı olduğu belirtilen 10 kişinin hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi.

Mahkeme, gözaltındaki Yüksel Şimşek, Ercan Sarıçam, Dilovası Beldesi Belediye Başkanı Musa Kahraman’ın koruması Ali Osman Ayaz, cezaevi infaz görevlisi Levent Yokuş, banka görevlisi Levent Erdim, Fatih Yavuz, Murat Doğan, Selim Denizhan ve Ramazan Çınar’ın serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!