Ağca’nın çeteci şoförü tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Ağca’nın çeteci şoförü tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Mehmet Ali Ağca’yı cezaevinden tahliyesinde kendi kullandığı Mercedes marka otomobiliyle alan 30 yaşındaki Taner Çakıroğlu, ’Çete’ suçlamasıyla tutuklandı.

Gebze’de ’Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, çevrede korku ve infifal yaratarak adam alıkoymak, haraç istemek, yağma’ suçlarına karıştıkları, işadamı Sinan Bozkurt ile AKP Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur’u tabancayla yaraladıkları öne sürülen 18 kişi, Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Aralarında, Mehmet Ali Ağca’ya Mercedes marka otomobilini tahsis eden ve işlemler sırasında şoförlüğünü de yapan Taner Çakıroğlu’nun da bulunduğu 18 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Çakıroğlu ile çetenin lideri olduğu öne sürülen asker firarisi Muhammet Öztürk (29), İsmail Akıncı (32), Çağdaş Büyükkaya (20), İsa Verdil (25), Akın Kural (22), Murat Büyükkaya (29), İlhan Metin Çakıroğlu (33), Ümit Polat (21) tutuklandı. 10 sanık serbest bırakılırken aynı suçtan aranan 10 kişinin hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi.

Aynı karedeler
/images/100/0x0/55eb6014f018fbb8f8bd0d3f


ÇETE suçundan tutuklanan Taner Çakıroğlu, 12 Ocak 2006 Perşembe günü Kartal H Tipi Cezaevi’nden salıverilen Mehmet Ali Ağca’yı Maltepe’deki Pendik Askerlik Şubesi çıkışında 34 FK 928 plakalı S 350 model siyah Mercedes otomobiliyle almış ve şoförlüğünü yapmıştı. Otomobili mobilyacı Fatih Kıral’dan bir süre önce satın aldığı, ancak üzerine geçirmediği öğrenilen Çakıroğlu, İpekçi’yi öldüren, Papa’ya suikast girişiminde bulunan Ağca’yı muayene olması için Tuzla Piyade Okulu’na götürmüştü. Tuzla’dan Gata Haydarpaşa Askeri Hastanesi’ne giden Çakıroğlu’nun siyah Mercedes’i yan kapıdan girdiği hastaneden komutanlar gibi ön kapıdan çıkarak basını atlatmıştı. Çakıroğlu daha sonra hapis yıllarında özlemini çektiği yürüyüş için Ağca’yı Kartal sahilinde dolaştırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!