Ağca: İzmirli bir kızla yazışıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ağca: İzmirli bir kızla yazışıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mehmet Ali Ağca, Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişiminin 17. yıldönümünde yaptığı açıklamalarda, serbest bırakılırsa ilk önce Papa'yı kucaklayacağını ve Vatikan'dan vatandaşlık isteyeceğini belirterek, İstanbul'da turizm işi kurmak istediğini kaydetti. Artık ülkücülerle bir bağının kalmadığını söyleyen Ağca, İzmirli bir kızla yazıştığını da açıkladı. Gazetecilerle yüz yüze görüştürülmeyen ancak cezaevi yöneticileri aracılığıyla kendisine iletilen soruları cevaplayan Ağca, özel yaşamıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, İzmir'de Ege Üniversitesi'nden bir kızla mektuplaştığını söyledi. Kızın 21 yaşında ve adının Damla olduğunu açıklayan Ağca, akrabalarından genç kıza çiçek göndermelerini istediğini de belirtti.

Damla'nın, kendisiyle ilgili basında çıkan bütün haber ve yazıları kendisine gönderdiğini belirten Ağca, hapisten çıktıktan sonra evlenmek ve yeni bir hayata başlamak istediğini söyledi.

Mehmet Ali Ağca, ‘‘Adam öldürenler bugün serbest geziyor, ben sadece yaraladım. Neden hâlâ içerdeyim? Papa beni affetti. Hakimlere suikastla ilgili her türlü detayı anlattım. Artık özgürlüğümü istiyor ve Cumhurbaşkanı Oscar Luigi Scalfaro'dan af bekliyorum’’ dedi. Hapisten çıktıktan sonra Vatikan'dan vatandaşlık isteyeceğini belirten Ağca, ‘‘Vatikan vatandaşı olmak bu dünyada önemli bir imtiyaz, prestij. Türkiye'de Vatikan'ın fahri elçisi olmayı çok isterdim’’ dedi. Ağca, hapisten çıkar çıkmaz yapmak istediği ilk şeyin, bütün dünya karşısında Papa'yı kucaklamak olduğunu söyledi.

ÜLKÜCÜLERLE BAĞIM YOK

Türkiye'ye döndüğünde eski ülkücü arkadaşları ile temasa geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine ise Ağca, artık ülkücülerle bir bağı olmadığını belirterek, ‘‘8-10 kişinin olduğu bir gruba bile girmek istemiyorum’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!