Ağar'dan bakanlara: Mal varlığınızı açıklayın

Güncelleme Tarihi:

Ağardan bakanlara: Mal varlığınızı açıklayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 11:11

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, malvarlığı tartışmalarıyla ilgili, “Madem kendileri açtı bu yolu, kendileri de açıklasın. Bizim öyle bir korkumuz yok” dedi.

Haberin Devamı

Ağar, Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere sendika genel merkezine gelişinde, gazetecilerin malvarlığı tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Siz malvarlığınızı açıklamayı düşünüyor musunuz” sorusu üzerine Ağar, kendilerinin her şeyinin açık ve şeffaf olduğunu söyledi. Mehmet Ağar, şöyle konuştu:

“Havadan da gelmedik biz, devlet memuriyetinden, kaymakamlıktan beri bizim verdiğimiz mal varlığımız vardır. O günlerden bu günlere kadar bizim hiçbir dengesizliğimiz yoktur. Dürüst, haysiyetli bir çizgi içerisinde yolumuz açıktır. Madem kendileri açtı bu yolu, kendileri de açıklasın. Bizim öyle bir korkumuz yok.”

OKUYAN:  BAŞBAKAN ERDOĞAN VE TÜM BAKANLAR MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve tüm AK Partili bakanların mal varlıklarını ve bankalardaki nakit durumlarını kamuoyuna açıklamalarını isteyerek, “Bunu yapmaya cesaretiniz yoksa, susun ve muhalefet liderine çamur atmaya kalkışmayın” dedi.

Haberin Devamı

Okuyan, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Unakıtan'ın kendisi ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıkları ve banka hesaplarını açıklamaktan kaçınırken, ana muhalefet partisi genel başkanının banka hesaplarındaki nakit parayla ilgili bir polemiğin başlatılmasının ibret verici olduğunu savundu.

OKUYAN VE EŞİNİN MAL VARLIĞI

Okuyan, açıklamasında, kendine ve eşine ait mal varlığına ilişkin bilgi de verdi. Çankaya'da bir, Kızılay'da da iki dairesinin bulunduğunu belirten Okuyan, Yalova-Taşköprü Sanayi Sitesi'nde 2 dükkan, tasfiye halindeki bir anonim şirkette de çoğunluk hissesine sahip olduğunu bildirdi. Okuyan, eşinin mal varlığında ise Nevşehir-Avanos'ta yarım hisseli natamam bir ev, Ankara Çankaya'da bir dükkan, bir adet otomobil ile Çorum-Osmancık'ta bahçeli tek katlı bir evin yer aldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!