Ağar: Hükümet teröre karşı hiçbir strateji geliştiremedi

Güncelleme Tarihi:

Ağar: Hükümet teröre karşı hiçbir strateji geliştiremedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 14:50

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin bugüne kadar terör sorununa yönelik hiçbir strateji geliştiremediğini, dikkatleri sadece Kuzey Irak'a çevirdiğini ve ”topu Amerika'ya” attığını savunarak, “Amerika, Kuzey Irak'ta inisiyatif sahibi olabilir ama Beytüşşebap'ta inisiyatifin iktidarda olması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, terörün yeni bir saldırı evresine girdiğini ve yılgınlık yaratıp, toplumsal öfkeyi arttırmaya çalıştığını kaydetti. Son günlerde peş peşe hain pusular kurulduğuna işaret eden Ağar, şunları kaydetti:
“Kırsaldaki olayların ardından, Beytüşşebap'ta bir Astsubayın evinde şehit edilmesini, her açıdan vahim bir gelişme olarak görmekteyiz.

Olay, saldırganlık ve azgınlığın nerelere uzandığının bir işaretidir. İktidarın açıkça anlaması gereken, terör karşısında geri çekilerek, sessiz kalarak, sorunu lafa boğarak çözümün mümkün olmadığıdır. Başbakan daha birkaç gün önce öfkeli konuşmalar yapmaktaydı. O günden bugüne teröre karşı yeni bir yaklaşım, yeni bir mücadele stratejisi ortaya konmuş değildir.

Milletin beklediği öfke konuşmaları değil, mücadele kararlılığı ve bunun sahadaki somut karşılığıdır. İktidar bugüne kadar terör sorununa yönelik hiçbir strateji geliştirememiş, dikkatleri sadece Kuzey Irak'a çevirmiş ve nihayet topu Amerika'ya atmıştır. Amerika, Kuzey Irak'ta inisiyatif sahibi olabilir ama Beytüşşebap'ta inisiyatifin iktidarda olması gerekir”

Haberin Devamı

Türkiye'nin terörün üstesinden gelecek bilgiye, birikime, donanıma ve iradeye sahip bir ülke olduğunu vurgulayan Ağar, iktidarın Türkiye'yi temsil edemediğini, “kafası karışık kadrolarla” terör sorununun çözülemeyeceğini belirtti.
Ağar, şöyle devam etti:

“Sorunun nezaketi dolayısıyla boğazımız dokuz boğumdur. Ama bu hassasiyetin gölgesinde kimsenin kış uykusuna yatmasına da müsaade etmeyiz. Millet, bugün iktidardan çok sert açıklamalar değil akılcı, sorun çözücü tedbirler beklemektedir. Bunları gördüğümüzde sonuna kadar iktidarın arkasında oluruz, görmediğimizde ise bu durumu hiçbir şekilde hoşgörüyle karşılamayız, boğazımızdaki dokuz boğumu kaldırıp atarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!