Ağar, Çiller'le Susurluk'a gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Ağar, Çillerle Susurluka gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Susurluk skandalına adı karışan eski bakan, DYP Milletvekili Mehmet Ağar, Genel Başkan Tansu Çiller'in, ‘Ayran Festivali' için birlikte Susurluk'a gitme davetini reddetti.

DYP Milletvekili Sedat Bucak'ın yanında, Bahçelievler katliamı sanığı Abdullah Çatlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us'un bir Mercedes otomobil içinde kaza geçirmesinin ardından siyaset-mafya-polis ilişkilerinin gözler önüne serilmesi üzerine, RP ve DYP dışındaki partiler kazanın gerçekleştiği Susurluk İlçesi'ni ziyaret ederek çeşitli etkinliklerde bulunmuşlardı. DYP'nin, Susurluk'a düzenlediği ilk geziye ise iddiaların merkezinde yeralan Ağar katılmıyor. Ağar, Çiller'in, Susurluk'a gideceği bugün kendisinin İstanbul'daki Galatasaray-Fenerbahçe futbol maçında olacağını, ardından da Elazığ ve Malatya'ya gideceğini söyledi. Ağar, ‘‘DYP teşkilatını tek tek dolaşmaya da devam edeceğim'' açıklamasında bulundu. Öte yandan, Çiller'in Susurluk'a gidişinin Ağar ve DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Bucak'ta rahatsızlık yarattığı da öğrenildi. Ağar ve Bucak'a yakın milletvekilleri, ‘‘Susurluk olayı tam kapanmışken Çiller'in yeniden bu konuyu gündeme getirmesi anlaşılır gibi değil. Çiller, Ağar'a teşkilatın gösterdiği yakın ilgiden rahatsız. Hatta, gazetelerinde bile bu rahatsızlığı açık bir dille ortaya koyuyor. O nedenle Susurluk'a giderek Ağar'ın yükselen imajına yeniden darbe vurmayı hedefliyor. Ama bu oyun da tutmayacak'' dediler. Bu arada İçişleri eski Bakanı Meral Akşener'in de, Susurluk'a gitmeyeceği öğrenildi. Akşener'in Sakarya ve İzmit'teki il teşkilatlarında olacağı belirtildi.

Çiller'in Susurluk programı, ilçede de tepki çekti. ANAP, DSP, CHP ve DTP ilçe başkanlarının ortak imzasıyla yapılan açıklamada, 5 Eylül gününü Susurluk'un düşman işgalinden kurtuluşu ve karanlıktan aydınlığa çıkışın yıldönümü olduğu belirtilerek, ‘‘Çiller'in ilçemize gelmesi şehitlerimizin ruhunu rahatsız ettiği gibi, 1 dakika karanlık eylemiyle tepkisini dile getiren ilçe halkımızı derinden üzmektedir'' denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!