Ağaoğlu'ndan trafik terörüne lanet

Güncelleme Tarihi:

Ağaoğlundan trafik terörüne lanet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Büyükdere'de yürüyüş yaparken bir arabanın çarpması sonucu ağır yaralanan ünlü yazar Adalet Ağaoğlu, önceki gün The Marmara Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyerek kendine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Artık, özel olarak yaptırılan ayakkabılarıyla koltuk değneği olmadan yürüyebilen ünlü yazar; ‘‘Kazadan sonra kaldırıldığım hastanede hayata döndürüldüğümü görmüştüm ama, kendimi hiç hayatın içinde hissedememeşitim. Bugün sizlerle karşılaştığım şu anda en azından söz özgürlüğümü kullanabildiğim için kendimi hayatın içinde hissediyorum. Bir buçuk yıllık bu güç dönemi atlatmakta, direnmekte bana büyük bir moral desteği veren bütün değerli kurumlara, dostlarıma, basın mensuplarına çok teşekkür ederim.’’ dedi.

Bir hafta önce Almanya'da sürdürülen tedavisi sona erip yurda dönen Ağaoğlu, son ayların gündem konusu trafik kazalarına değindi.

Türkiye'de yaklaşık her yıl ortalama dört bin insanımızı trafik kazalarına verdiğimizi hatırlatan Ağaoğlu, her gün 40 ölü yirmi yaralı gibi trafik kazalarıyla karşılaştığını bu nedenle başına gelen kazayı hiç bir zaman tekil olarak algılamadığını belirtti. Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Tıpkı kafamızda üretilen düşünceleri, sözle, yazıyla dışarıya vuruduğumuzda bir cezaya uğraması gibi, bir tokat yemesi, bir trafik saldırısına uğraması gibi, başıma gelen bu durumu ilkel bir sürücünün, ilkel bir yargıcın kararı gibi algılıyorum. Yıllar önce bir romanımda terörü kastederek üç ölü beş yaramlı, altı ölü sekizyaralı gibi bir leitmotif kullanmıştım. Şimdi de televizyonu, gazeteyi açıyoruz ve her gün bir çok trafik kazasıyla karşılaşıyoruz. Bu kazalarda ölenlerin arasında yetişmiş kişiler, üniversite öğrencileri, bu topluma ne kadar yararlı olabilecek kişiler var. Bunları düşünmeden edemeyiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!