Ağabeyinin peşinde 25 bin kilometre

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyinin peşinde 25 bin kilometre
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

Depremin üzerinden 10 yıl geçti, yüzlerce kayıptan haber alınamadı.

Haberin Devamı

Onlardan biri de Hasan Bekcan. Ailesi 10 yıldır bıkmadan, usanmadan onu arıyor. Kardeşi Hüseyin Bekcan, ağabeyini bulabilmek için 10 yılda 15 il dolaşıp 25 bin kilometre yol yaptı.

HASAN Bekcan, 1999 Ağustosu’nda Adapazarı’nda bir tekstil atölyesinde çalışıyor, Dilmen Otel’de kalıyordu. Kardeşi Hüseyin Bekcan, felaketin ardından her yerde ağabeyinin cesedini aradı. Bulamayınca enkazın başına döndü. Burada ağabeyinin katlanmış giysilerini görünce, yaşadığı ümidiyle civar illere gitti. Ağabeyiyle aynı otelde kalan mesai arkadaşı Osman’ı buldu. Osman 203 ve 205 numaralı odalarda kaldıklarını söyledi. Depremden kurtulan otelin resepsiyon görevlisi, “Yaşıyordu. 203 numaralı odadan ‘Yaralıyım’ diye bağırıyordu” dedi. Bekcan, fotoğraflarla Düzce İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gitti. Radyoloji uzmanlarından biri, Bekcan’ın depremin ikinci günü iç çamaşırıyla geldiğini, bel, ayak ve beyin filmi çekildiğini, hayati tehlikesi olmadığını söyledi.

Enkaza döndü

Haberin Devamı

Hüseyin Bekcan’ın iddiasına göre ağabeyi kıyafet almak için enkaza döndü, kot pantolonu ve kareli gömleğini aldı. Bu sırada akli dengesini yitirmiş olabilirdi. Depremden bir sonraki gece Adapazarı’nda görüldü. O gece bir çadırkentte kaldı, ertesi gün buradan ayrıldı. Depremden iki yıl sonra Marmara Ereğlisi’nden Dr. Tunca Aybar, Bekcan Ailesi’ni aradı. Hasan Bekcan’ın bilincinin yerinde olmadığını, bir başkası tarafından kendilerine tedaviye getirildiğini, sonra da hastaneden ayrıldığını söyledi. Hüseyin Bekcan, ağabeyini görenlerin 0532 540 08 64 ve 0544 698 88 71 numaralı telefonları aramasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!