Ağabeyinin katledilişini izlemiş

Güncelleme Tarihi:

Ağabeyinin katledilişini izlemiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 15:50

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde cinnet getiren 38 yaşındaki Ramazan K.'nin boğazlarını bıçakla kesip öldürdüğü yeğenleri 11 yaşındaki Sinan K. ve 4 yaşındaki Emine K., gözyaşları arasında toprağa verildi. Kardeşinin çocuklarını öldürmesiyle acıya boğulan 40 yaşındaki baba İbrahim K., “Kendi çocuğu olmuyordu. Onları ve beni kıskanıyordu. Çocuklarımı sonunda katletti. Bunu yapan kardeş olamaz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Çocuklardan Emine K.'nin, ağabeyinin, amcası tarafından öldürülmesini izlediği, müdahale etmek isteyince de yaşamından olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Devlet Demiryolları'nda bir dönem işçi olarak çalışan Ramazan K., dün sabah İstasyon Mahallesi'ndeki evinden aynı apartmanın bir üst katında oturan ağabeyi İbrahim K.'nin evine çıktı. Ağabeyi ve yengesi Birgül K.'nin evde olmadığı sırada kapıyı açtıran Ramazan K., yeğenleri Cumhuriyet İlköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi Sinan K. ve Emine K.'yi boğazlarını keserek öldürdü. Gözü dönmüş amca, daha sonra cesetleri salondaki halıya sarıp dışarı çıktı. Kısa süre sonra evine gelen Birgül K., evde çocuklarının kanlar içindeki cesetleriyle karşılaşınca Ramazan K.'ya haber vermek istedi. Elinde tüfekle kapıyı açan Ramazan K., yengesine de iki el ateş etti. Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine gelen polis, Ramazan K.'yi güçlükle ikna ederek gözaltına aldı.

Haberin Devamı

BİRİNİN BAŞINI AYIRMIŞ, DİĞERİNİN ŞAH DAMARINI KESMİŞ
Evde inceleme yapan polis, Sinan K.'nun başının gövdesinden ayrıldığını, Emine K.'nin ise şah damarının kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Cenazeler, evdeki

Ağabeyinin katledilişini izlemiş
Amcası tarafından öldürülen 11 yaşındaki Sinan
incelemenin ardından Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yeri incelemesi ve tam ifade veremeyen katil zanlısının anlatımlarından Emine K.'nin ağabeyinin katledilişini izlediği, müdahale etmek isteyince amcası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

BENİ KISKANIYORDU
Küçük yaşta cinnet kurbanı olan Sinan ve Emine K. için, bugün, Alaşehir İlçesi'ndeki İstasyon Camisi'nde Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, acılı baba İbrahim K. ile yakınları, okulunun voleybol takımında aldığı madalyalarla adını duyuran Sinan K.'nin sınıf arkadaşları hazır bulundu. Yakınları tarafından güçlükle teskin edilen baba İbrahim K., “Ne suçları vardı, keşke beni öldürseydi. Herşeyimdi onlar benim. Öpmeden işe göndermezlerdi. Kendi çocuğu olmuyordu. Onları ve beni kıskanıyordu. Çocuklarımı sonunda katletti. Bunu yapan kardeş olamaz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Çocuklarının cesediyle karşılaşınca şoka giren anne Birgül K. ise, camiye getirilmedi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazının ardından Sinan ve Emine K. kardeşler, Yeni Mezarlık'ta yanyana toprağa verildi.

Haberin Devamı

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ
Gözaltında tutulan, ailesiyle oturduğu evin ve diğer malların paylaşımı nedeniyle de sorun yaşadığı ileri sürülen Ramazan K.'nun ise geçirdiği şok nedeniyle ifade veremediği öğrenildi. Ramazan K., işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

İKİ YIL HAPİS CEZASI VARDI
Ramazan K.'nin iki yıl önce babası Mehmet K.'den oturdukları evi üzerine yapmasıni istediği ancak baba Mehmet K.'nin “Ben öldükten sonra siz aranızda paylaşırsınız” diyerek geri çevmesiyle aralarının açıldığı öğrenildi. Bunun üzerine Ramazan K.'nin sinirlenerek başına av tüfeği dayadığı babasına 15 bin TL'lik senet imzalattığı, bu nedenle 4.5 ay hapis yattığı belirtildi. Tutuksuz yargılanmasına devam edilen Ramazan K., 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ramazan K., kararı temyiz etti. Çocuğu olmayan Ramazan K., 7 yıllık eşinden de geçen yıl cezaevindeyken boşandı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Ramazan K.'nin akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu yönünde rapor verildi. Ramazan K.'nin olayların yaşandığı bu tarihten itibaren yakınlarıyla küs olduğu ve kin beslediği iddia edildi. Mahalle sakinlerini de agresif tavırları nedeniyle Ramazan K.'den çekindiklerini ileri sürüldü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!