Afyonkarahisar-Ankara yolu kapandı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar-Ankara yolu kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 19:20

Ankara- Afyonkarahisar Karayolu’nun yoğun kar yağışı ve tipiden kapanması nedeniyle yolda mahsur kalan yaklaşık 200 kişi, Karayolları ile bölgedeki ilçe ve belde belediyelerinin ekiplerince kurtarıldı.

Haberin Devamı

Kurtarılanlar, Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin girişimiyle, Bayat İlçesi’ndeki çeşitli mekanlara yerleştirildi. Başkan Ertekin, "Otobüs yolcularıyla, kendi otomobilleriyle yola çıkan yaklaşık 200 kişi burada mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlarımızın belediye misafirhanesinde ve ilçemizdeki öğrenci yurtlarında barınmalarını sağladık. Vatandaşlarımız, geceyi Bayat’ta geçirecek. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, tarafımızdan karşılanacak" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ VE YÖK ÜYELERİ KURTARILDI

Emirdağ Kaymakam Vekili Nusret Büyükçelebi de, yoğun tipi nedeniyle, adını tesbit edemedikleri Antalya ve Uşak milletvekili ile Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) iki üyesinin Sivrihisar yakınlarında araçlarıyla yolda mahsur kaldıklarını hatırlatarak, Karayolları ve Emirdağ Belediyesi’ne ait iş makineleriyle bu bölgeye ulaştıklarını, milletvekilleri ve YÖK öyelerini kurtardıktan sonra, iş makineleri önde olmak üzere, yolu açarak Afyonkarahisar’a ulaştırabildiklerini, aynı konvoyda, yolda mahsur kalan 60 kadar aracın da Afyonkarahisar’a bu şekilde ulaşabildiğini söyledi. Kaymakam Vekili Büyükçelebi, tipinin çok şiddetli olduğunu, iş makinelerinin yolu açmasından en fazla 30 dakika sonra, tipinin getirdiği karın yolda 50- 60 santimetre yüksekliğe ulaştığına işaret ederek, "Yolu açtıktan 30 dakika sonra tekrar kapanıyor. İş makineleri ne kadar çalışsa da tipi çok etkili" dedi.

YOLLARIN DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL

Kaymakam Vekili Büyükçelebi, 40 kadar yolcu otobüsü ve kamyonun Emirdağ’daki iki akaryakıt istasyonuna sığındıklarını, ancak istasyonların olduğu bölgede elektrik kesintisi yaşandığına değinerek, arızanın giderilmesi için ekipleri bölgeye gönderdiklerini kaydetti. Yolda mahsur kalan ve talepte bulunan vatandaşlara yardıma hazır olduklarını anlatan Eğirdir Kaymakam Vekili Nusret Büyükçelebi, şu bilgileri verdi:

"Yolda kalanların bir kısmına belediye imkanlarıyla yemek imkanı sağladık. Araçların Emirdağ’dan çıkmalarına izin vermiyoruz. Yolların durumu hiç iyi değil. 200 kadar vatandaşımız akaryakıt istasyonlarına sığındı. İnsanlara ’başınızı sokabileceğiniz bir yer bulduysanız, vaktinizi bu şekilde geçirmeye bakın’ diyoruz. Yol, bulundukları yerden Emirdağ’a gelmelerine bile fırsat vermiyor. Ankara Karayolu çok sıkıntılı. Yol açılsa da yarım saat sonra tekrar kapanıyor. Temizlenen yoldaki kar kalınlığı 30- 40 dakikada yarım metreyi aşıyor. Ama vatandaşlar da bilinçsiz. Zinciri bile olmayan araçlarla yola devam etmek isteyenler var. Yolun durumunu bildiği halde, tedbir almadan yola çıkanlar oluyor. Sonradan gidip kurtarmak çok zor. Bu araçlar yüzünden yol çift taraflı kapanıyor. Bir yandan yoldaki karı temizlemeye çalışırken, bir yandan da zincir takmadığı için kayan ve yolu her iki yönden kapatan kamyonları, otomobilleri yoldan çekmekle uğraşıyoruz."

Afyonkarahisar’daki Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür de yolun Bayat İlçesi tarafından tamamen kapandığına işaret ederek, "Tipi sona ermeden yolun açılmasının imkanı yok. Meteorolojiden aldığım bilgiye göre, tipinin gece 24.00’ten önce sona ermesi beklenmiyor" diye konuştu.




DHA-Genel - Türkiye-Afyon - Murat ARISOY
2012-01-27 19:03:53

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!