Afyon'daki cephanelik patlaması davası yarın başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Afyondaki cephanelik patlaması davası yarın başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 16:33

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama olayının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın’ın yargılanmalarına yarın Eskişehir’deki Askeri Mahkeme’de başlanacak.

Haberin Devamı

Geçen yıl 5 Eylül tarihinde Afyonkarahisar’da meydana gelen askeri mühimmat deposundaki patlamada 25 asker şehit oldu. Soruşturmayı yürüten Eskişehir 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı olay tarihinde Afyonkarahisar 500’üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4’üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın hakkında ’Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 22.5’ar yıl hapis cezası ile patlama sonucu oluşan 13 milyon 594 bin 114 liralık hazine zararının karşılanmasının istemiyle iddianame hazırladı.

Hazırlanan iddianame üzerine Eskişehir’deki 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı’ndaki Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı. 25 şehidin yakınlarının davacı olarak katılacağı ve tek tek ifadelerinin alınacağı ilk duruşmanın yarın başlayacağı ve ertesi gün tamamlanacağı belirtildi. Duruşmada tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın da savunmalarını yapacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!