Afyon'da 100 kadından oluşan eğitim ordusu

Güncelleme Tarihi:

Afyonda 100 kadından oluşan eğitim ordusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 02:13

Afyon'da kadınlardan oluşan 11 sivil toplum örgütü, bir araya gelerek ‘‘Afyon Kadın Gönüllüleri’’ni kurdu. Türkiye'de ilk kez örnek bir dayanışma sergileyen gönüllü kadınlar, eğitim parkı yapacak ve yoksullara yardımda bulunacak.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Afyon'da yapacağı Eğitim Parkı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kentte faaliyet gösteren 11 kadın sivil toplum örgütü, Eğitim Parkı'na destek sağlamak amacıyla birleşti. Türk Kadınını Güçlendirme Vakfı, Türk Anneler Derneği, Yardımsevenler Derneği, Lions Kulübü, Kızılay Kadın Kolları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Rotaryenler, Kocatepe Lions Kulübü, Soroptomistler Kulübü, Eğitim Vakfı Kadın Kolları ve Belediye Meclisi Kadın Üyeleri'nden oluşan 100 kişilik grup, kendilerine Afyon Kadın Gönüllüleri adını vererek kolları sıvadı. Mali İşler, Sosyal Etkinlikler, Eğitim ve Çevre Komisyonu olarak 4 gruba ayrılan kadın gönüllüler, yapacaklarını iki ana başlık altında topladılar. Türkiye'de ilk kez böyle bir dayanışma gösteren kadınlar, Afyon-Ankara Karayolu üzerindeki 75. Yıl Parkı'nın hemen yanında inşaa edilecek Eğitim Parkı'nın tamamlanması için çalışacak. Afyonlu kadınların diğer bir amacı ise maddi durumu iyi olmayan ailelere yardımda bulunmak.

Afyon Belediye Meclisi'nce yer tahsisi yapılan ve 510 milyar liraya malolması planlanan Eğitim Parkı'nın yapımı için uğraşan gönüllü kadınlar, 20 Ocak'ta para toplamak amacıyla defile düzenliyor. Grand Özer Termal Otel'de yapılacak defilede Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hazırladığı kıyafetleri mankenler sergileyecek. Mart ayında da büyük bir halk konseri organize edilecek ve bunun gelirini de parka bağışlayacak. Afyon Kadın Gönüllüleri ikinci kampanya olarak da belediye işbirliğiyle ‘‘İkinci El Giyim ve Ev Eşyası Kampanyası’’ başlattı. ‘‘Ben Üşüyorum Ya Siz’’ sloganıyla başlatılan kampanyada evlerden toplanan giyecek ve eşyalar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kadınlar önümüzdeki aylarda ise okuma-yazma, ekonomik yemek yapma ve yerinde çöp ayrıştırma konularında çalışmalar yapacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!