Afyon, tatilcilere 3 gün sonra geçit verdi

Güncelleme Tarihi:

Afyon, tatilcilere 3 gün sonra geçit verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Doğu Anadolu'da kara kış tüm hızıyla sürerken, tatilcilere cuma gününden bu yana geçit vermeyen Afyon'da, kar yağışı durdu ve yollar açıldı. Trafik normal düzenine girince kilomerelerce uzayıp giden konvoylar da ortadan kalktı. Bayram tatilini geçirmek için Antalya'ya giden binlerce tatilci, kar tutsaklığından kurtularak Akdeniz'in güneşli havasına kavuştu. Karayolları ekipleri, tatil dönüşünde aynı sıkıntının yaşanmaması için önlemler almaya başladı. Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerinin yoğun çabasıyla zaman zaman tek şeritten açılan yollar, yağışın sürmesi nedeniyle yeniden kapanmış ve cuma gününden pazar akşamına kadar mahsur kalan tatilciler, Afyon'un yanı sıra Sadıklı, Bayat ve Dinar ilçelerinde kamu kurum misafirhanelerinde konaklamak zorunda kalmıştı.

Pazar akşam saatlerinde kar yağışının durmasıyla yollar yeniden ulaşıma açıldı. Vardiyalı olarak pazartesi sabaha kadar çalışan Karayolları ve Köy Hizmetleri ekipleri, tıkanıklık yaşanan Dumlupınar, Başağaç ve Susuz rampaları ile Köroğlu belini temizlemeyi başardı.

Pazar akşamı saat 18.00'da bir TIR'ın kayıp devrilmesiyle yeniden trafiğe kapanan Damlalı boğazı ise saat 24.00'de açıldı ve bekleyen araçların geçişleri sağlandı. Araç trafiğinin normal akışına kavuştuğunu bildiren yetkililer, buzlama ihtimaline karşı sürücülerin dikkatli olmasını istedi. Oluşturulan kriz masasının başkanlığını üstlenen Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, tatil dönüşü aynı sıkıntıların yaşanmaması için şimdiden önlemler aldıklarını söyledi. Karayolları ekiplerinin yollarda buzlamaya karşı tuzlama çalışması yaptığını bildiren Eraslan, ‘‘Sürücülerimizin dikkatli davranmalarını ve başta zincir olmak üzere gerekli önlemleri almadan yola çıkmamalarını istiyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!