Afyon klasik müzik festivali bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Afyon klasik müzik festivali bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Valiliği himayesinde dokuzuncusu gerçekleştirilen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali bugün başlıyor. 12 Nisan’a kadar devam edecek festivalde yerli ve yabancı klasik müzik topluluklarının konserleri yer alıyor.
Festival bugün Stadler Klarnet Dörtlüsü’nün vereceği açılış konseriyle başlıyor. Festivalin açılış konserinin ardından yer alacak konserlerde, önceki yıllara göre oldukça farklı enstrüman kombinasyonları izleyicilerle buluşacak.

Açıklamalı konser

Jaroslava Tajanovská - Ivana Dohnalová Obua Arp ikilisinin konseri klasik müzik meraklılarının en fazla ilgiyi göstermesi beklenen konserler arasında. İki yıl önce Afyon’da Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde Haydn’ın piyano konçertosunu seslendiren piyanist Petra Milarova bu kez viyola sanatçısı Jirí Kabat ile birlikte ikili bir konser verecek.

Festivalde Türk sanatçıların yer aldığı konserlerden biri, Didem Karakay, Dr. Evren Kutlay Baydar ve Anıl Acun’dan oluşan Trio ad Libitum konseri olacak. Bu yılki açıklamalı konser aynı zamanda festivalin de kapanış konseri olacak. 12 Nisan’daki bu açıklamalı konseri arp sanatçısı Çağatay Akyol gerçekleştirecek.

GÜNÜN AJANDASI

Roxy’den gençlere fırsat

Haberin Devamı

TÜRKİYE genelinde genç yetenekleri keşfeden, amatör gruplara motivasyon ve olanak sağlayan Roxy Müzik Günleri 15. yılında. Daha önce Aylin Aslım, Nekropski, Hayko Cepkin, Replikas, Dorian, Direc-T, Kurban, Gevende gibi grupların sektör ve seyirci ile buluştuğu Roxy Müzik Günleri’ne başvurular 29 Nisan’a kadar devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyenler Roxy ofise bizzat veya posta ile başvurabilirler. Roxy Birincilik Ödülü’nü kazanan grup, single albüm ve video klip hakkı kazanıyor.
Roxy Ofis (0 212 249 13 01/ 0 212 249 37 95)

Kemal Özer’e saygı

ARAMIZDAN 30 Haziran 2009 tarihinde ayrılan şair Kemal Özer, bugün saat 20.00’den itibarden “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında anılacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik bu akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde (Melih Cevdet Anday Sahnesi) gerçekleştirilecek. Geceye konuşmacı olarak katılacaklar arasında; Adnan Özyalçıner, Doğan Hızlan, Efe Duyan, Gülsüm Cengiz, şairin eşi Gülşah Özer, Hayri Erdoğan, Hüseyin Alemdar, Mustafa Bayram Mısır, Refik Durbaş, Sennur Sezer, Sezai Sarıoğlu ve şairin kızı Simge Özer Pınarbaşı da yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!