Aftan yararlanacak memura genelge

Güncelleme Tarihi:

Aftan yararlanacak memura genelge
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakanlık, memur affına açıklık getirdi. TBMM'de kabul edilen memur disiplin affı yasasından yararlanacaklar genelge ile belirlendi. Buna göre, devletin şahsiyetine karşı suç işleyenlerle, zimmet, rüşvet, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suç işleyen memurlar aftan yararlanamayacak.

Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, memur ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affının uygulanmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayınlandı. Genelgeye göre, aftan 657 sayılı yasaya tabi olanlar, sözleşmeli personeller, özel kanunlarla kurulan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlileri faydalanabilecek. Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanununa tabi olan işçiler, TSK Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu ve Askeri Hakimler Kanunu'na tabi personel ise af kapsamının dışında kalacak.

Hangi suçların af kapsamı dışında olduğu da genelge ile belirlendi. Buna göre, 23 Nisan 1999'dan önce, ‘devletin şahsiyetine karşı suç işleyenler, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi suçlar veya istismal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçları nedeniyle kurumla sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezaları ile yer değiştirme veya meslekten çıkarma cezaları’ dışında kalan disiplin cezaları affedilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!