Afrodisias yararına konser

Güncelleme Tarihi:

Afrodisias yararına konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası, Afrodisias antik kentinde yürütülen bilimsel kazı ve araştırmaları destekleyen Geyre Vakfı yararına bir konser verecek. Orkestrayı, 29 yaşındaki genç şef Alparslan Ertüngealp'in yöneteceği konser 20 Nisan saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası'nın konser programı Beethoven, Bartok ve Stravinsky'nin eserlerinden oluşuyor.

Müzik eğitimine 7 yaşındayken Belediye Konservatuarı'nda başlayan şef Alpaslan Ertüngealp, 1978'de Budapeşte Franz Liszt Müzik Akademisi piyano bölümüne girdi. Öğrencilik yıllarında Kurtag, Vasay ve Schiff gibi ustalarla çalıştı. 1993'te piyano sanatçısı ve öğretmenliği diplomalarını aldı. Aynı yıl Uluslararası İstanbul Festivali çerçevesinde bir konser de veren Ertüngealp, Naxos firması için CD kaydı yaptı.

Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası'nın 1943 yılına kadar uzanan bir geçmişi var. Avrupa'nın önemli orkestralarından biri olan topluluk, Abbado, Barbiroli, Klemperer ve Solti gibi ünlü şeflerle çalıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!