Afrika’da 3286 kişiyi ’ışığa’ kavuşturdular

Güncelleme Tarihi:

Afrika’da 3286 kişiyi ’ışığa’ kavuşturdular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 00:00

Afrika’daki 5 milyon katarakt hastasından 3 bin 286’sı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan kampanya sayesinde ışığa kavuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Sudan’da bir kampanya sırasında Afrika’da katarakt hastalığının yaygın olarak görüldüğünü gözlemlediklerini, buradan yola çıkarak "Siz Görürseniz Onlar da Görecek" kampanyasını başlattıklarını bildirdi. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının (TİKA) da destek verdiği kampanya kapsamında Türk Göz Hastanesi kurduklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Afrika’da 5 milyon kişi sıcak hava ve iklim şartları sebebiyle yakalandığı katarakt hastalığı yüzünden göremiyor. Türk Göz Hastanesi’nde günde ortalama 40 kişi ameliyat ediliyor. Kampanyayla Afrika ülkelerinden Benin’de 390, Gana’da 281, Togo’da 300, Çad’da 150, Nijer’de 165 ve Sudan’da 2000 bin olmak üzere toplam 3 bin 286 kişi, yeniden görmenin mutluluğunu yaşadı."

Yıldırım, kampanyayı 100 bin Afrikalıyı sağlığına kavuşturana kadar devam ettireceklerini, destek vermek ve kampanyayla ilgili bilgi almak isteyenlerin "www.afrikagorecek.com" adlı internet sitesini ziyaret edebileceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!