Afganistan'da sosyal görev alabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda sosyal görev alabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 01:47

Ecevit Afganistan'a 90'dan fazla asker gönderebileceğini açıkladı. Başbakan, "Türk askeri çatışma yerine Kabil Havaalanı'nın güvenliği ve sosyal görevler alabilir" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin Afganistan'a göndereceği asker sayısının 90'la sınırlı olmayabileceğini söyledi. TRT'de dün Pazar Panorama Programına katılan Ecevit, Türk askerinin Afganistan'da çatışmaya girmek yerine Kabil'e 40-50 kilometre mesafedeki havaalanının güvenliği ile bazı sosyal görevler üstlenebileceğini söyledi. Ecevit, ‘‘Bizim askerimiz Bosna'da ve başka yerlerde sosyal içerikli görevler açısından büyük tecrübe kazandı’’ dedi.

LOĞOĞLU'NU ANLAYAMADIM

Ecevit, ‘‘Şimdi bütün dikkatimizi Taliban üzerinde yoğunlaştırmalıyız. Afganistan da devlet yok, otorite yok, birbirleriyle çatışan generaller var, askeri birlikler içinde kavgalar var. Onun için şu sırada başka ülkelerle ilgili harekat üzerinde durmak yerine tüm dikkati Afganistan'da sağlıklı bir yönetim kurulmasına yöneltmeliyiz’’ diye konuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'nun ‘‘ABD kanıt gösterirse Irak'a operasyon olmaz görüşümüzü gözden geçiririz’’ sözlerini de değerlendiren Ecevit, ‘‘Ne maksatla Sayın Büyükelçi böyle dedi bilmiyorum’’ dedi. Irak konusunda da ABD'de bir atılımcı düşünen bazı çevreler olduğunu söyleyen Ecevit, ‘‘Ama bu ABD yönetiminin resmi politikası değildir inşallah. Bu konuda olumsuz bir hareketin olmayacağını temenni ediyorum’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!