Afganistan'da militanların hükümet binalarına saldırdı: 15 ölü

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda militanların hükümet binalarına saldırdı: 15 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 16:53

Afganistan'da militanların hükümet binalarına ve bir polis konvoyuna düzenledikleri saldırılarda 15 kişi ölürken, 2 günde meydana gelen çatışmalarda toplam ölü sayısı 38'e yükseldi.

Afgan yetkililer, Helmand vilayetinde meydana gelen son aylardaki en şiddetli çatışmalarda, 200'ü aşkın militanın 250 kadar Afgan asker ve polisinin yanı sıra Amerikan askerleriyle de çatıştığını söyledi.

Helmand Emniyet Müdürü Han Muhammed, dün gece Amerikan ve İngiliz uçaklarının Taliban güçlerini hedef alan bombardımanında 8 militanın öldüğünü, diğerlerinin cesetleri bırakarak kaçtığını hatırlattı.

Vali Yardımcısı Emir Muhammed Akhund da, kaçanların bir polis konvoyuna pusu kurmasıyla başlayan bir çatışmada 16 militanla 6 polisin öldüğünü kaydetti.

Akhund, kaçan militanların bir kısmının da bugün Musakala bölgesinde bir kamu binasına saldırdığını, 1 yerel yetkilinin öldüğü olayda 4 polisin yaralandığını söyledi.

Vali yardımcısı Akhund, ayrıca bir başka militan grubun Nauzad'daki bir kamu binasına saldırdığını, burada da 1 polis ile 3 Taliban militanının öldüğünü belirtti.

Öte yandan, Kandahar'da polis konvoyunu hedef alan uzaktan kumandalı bir bombanın infilak ettirilmesi sonucu yoldan geçen bir kadın ile çocuğun öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Kandahar'da ayrıca, Pakistan'dan Afganistan'a girmeye çalışan Abdül Semad adlı bir Taliban komutanının öldürüldüğü, 10 kadar militanın kaçtığı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!