Afgan yönetimi: ABD istediÄŸi zaman bombalayamaz

Güncelleme Tarihi:

Afgan yönetimi: ABD istediği zaman bombalayamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 09:31

Afganistan'daki geçici yönetim, ABD'ye bombardımanın en kısa sürede durdurulması çağrısı yaptı. Afganistan Savunma Bakanlığı sözcülerinden Muhammed Habil, "ABD, Afgan Savunma Bakanlığı onayı olmadan istediği zaman bombardıman yapamaz" dedi.

Haberin Devamı

Taliban ve El Kaide`nin sınırda kalan barınaklarının hemen hemen tamamının imha edilmesi dolayısıyla, Amerikan bombardımanının en kısa sürede durdurulması talebinde bulundu.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcülerinden Muhammed Habil, ``Taliban ve El Kaide`nin kalan güçleri sayı olarak birkaç tane ve belki de en fazla üç gün içinde yok edilebilecek kadar... Bunların da halledilmesinden sonra bombardımana devam etmeye gerek yok`` dedi.

Bakanlık sözcüsü Habil, ``Bu hedefe ulaşıldıktan sonra ABD`nin bombardımanı durdurmasını talep ediyoruz. ABD, Afgan Savunma Bakanlığı`nın ve yerel komutanların onayı olmadan istediği zaman Afganistan`ı bombalayamaz`` diye konuştu.

Bir aÅŸiret lideri, dün yeni yönetimin baÅŸkanı Hamid Karzai`nin ABD`den doÄŸu bölgesindeki hava saldırılarını durdurmasını isteyeceÄŸini açıklamıştı. Amerikan uçaklarının, geçen hafta Paktia bölgesinde, Karzai hükümetinin yemin törenine katılmak için Kabil`e giden Afgan ileri gelenlerinin bulunduÄŸu konvoyu, El Kaide güçleri bulunduÄŸu zannıyla bombalaması sonucu yaklaşık 65 kiÅŸi ölmüştü.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!