Afgan aÅŸiret savaÅŸçıları Bin Ladin avında

Güncelleme Tarihi:

Afgan aşiret savaşçıları Bin Ladin avında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 11:21

Afganistan`da çeşitli aşiretlerden 2 bin kadar savaşçının, ülkenin doğusundaki dağlık bölgedeki Taliban güçlerine ve Usame Bin Ladin`in saklandığı sanılan mağaralara yönelik yoğun saldırılar başlattığı bildirildi.

Haberin Devamı

Kuzey İttifakı`nın Celalabad komutanı Hazret Ali, Tora Bora`daki dağlık bölgede Usame Bin Ladin`in saklandığı sanılan mağaraların ittifak güçleri tarafından tek tek bombalandığını söyledi.  

Hazret Ali, uydu telefonuyla Reuters`e yaptığı açıklamada, ``Bombalama devam ediyor. Bin Ladin`in adamları tarafından terk edilenbazı yerleri aldık. Onlar bu yerlerden çatışmaya girmeden çekildiler``dedi.  

Ali, dün Celalabad`dan kamyonlara binerek bölgeye giden kendi savaşçılarının, Amerikan hava saldırılarından zarar görebilecekleri korkusuyla nihai saldırıyı düzenlemeyi ertelediğini de ifade ederek, bölgeye daha fazla asker gönderdiklerini ve nihai saldırıyı düzenlemeden önce nasıl bir savaş taktiği izleyecekleri konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.  

Ali, ``Eşgüdüm çalışmaları belirlendikten sonra, çatışmalar bugün ya da yarın başlayabilir. Dün Amerikan uçakları sivilleri ve halkımızıbombaladı. Onların bizim adamlarımızın kimliğini tespit edecek olmalarından emin olmak istiyoruz`` dedi.  

Tora Bora`nın 10 kilometre kadar kuzeybatısındaki Melevi bölgesinde 1000 kadar Arap savaşçının mevzilendiğini söyleyen Ali, Tora Bora civarında Amerikan askerinin bulunmadığını da belirtti.

Haberin Devamı

KARZAİ:  `ADAMLARIM KANDAHAR CİVARINDA`  
   Â
Almanya`nın Bonn kentinde yapılan Afganistan`ın geleceğiyle ilgili toplantılardan sonra geçici hükümetinbaşına getirilen Peştu aşiret lideri Hamid Karzai, ``adamlarının Taliban`ın son kalesi Kandahar civarında olduğunu`` söyledi.  

Karzai, Başbakan seçilmesinden hemen önce Reuters`e yaptığı açıklamada, ``Hareketimizin Kandahar`a doğru ilerlemesi devam ediyor, olabildiğince çabukrada olmayı ümit ediyoruz`` dedi.  

Karzai, Kandahar`ı elinde tutan bazı Taliban yetkilileriyle görüşmeler olduğunu da belirterek, ``Bazı Taliban yetkilileri bizi çağırıyor. Onlara yeterince zaman tanımaya gayret ediyoruz. Kan akmasını engellemek istiyoruz. Daha fazla hayat yitmemeli. Siviller acı çekmemeli`` dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!