Affa tepkiler haklı

Güncelleme Tarihi:

Affa tepkiler haklı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, sağlıklı bir hukuk devleti ile af uygulamasının bağdaşmadığını kabul etti. Bahçeli, af uygulamasının adalete olan güven duygusunun zedelenmesine neden olduğunu söyledi.

MHP Meclis Grubu'nda konuşan Bahçeli, yılların ihmali sonucu cezaevlerinin terör merkezi haline geldiğini belirterek, şöyle dedi: Af, bir daha affa ihtiyaç duyurmayacak düzenlemelerin yolunu açtı.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, normal şartlarda sağlıklı bir hukuk devleti ile sürekli af uygulamasının bağdaşmadığını vurguladı.

Bahçeli, dün Meclis Grubu'ndaki konuşmasında, af yasalarının adalet sisteminin ayrılmaz parçası haline geldiğini, her gündeme gelişinde de, mağdur vatandaşların ‘haklı tepkisine’ neden olduğunu bildirdi. Sağlıklı bir hukuk devleti ile sürekli af uygulamasının bağdaşmadığını vurgulayan Bahçeli, ‘‘Çünkü, böyle bir uygulama, hem adalete olan güven duygusunun zedelenmesine, hem de cezaların caydırıcılık rolünü zayıflatıyor’’ dedi.

YENİDEN YAPILANMA ŞART

Af yasasının, bir daha affa ihtiyaç duyurmayacak düzenlemelerin yolunu açtığını belirten Bahçeli, ‘‘Hem kapasite fazlalığı ve meccut sistemin boşlukları, hem de yıllardır devam eden ihmaller, cezaevlerini yeni suç ve terör merkezlerine dönüştürmüştür. Mevcut durum karşısında yapılması gerekli olan, yargı, ceza ve infaz sisteminin ciddi şekilde gözden geçirilmesidir. Adalete her alanda güven duyulması için şart olan bütün adımların süratle atılmasıdır’’ dedi.

Bahçeli, cezaevlerini tepeden tırnağa yeniden yapılandırmanın da şart olduğunu belirterek, artık suçluların yetiştirildiği birer terör merkezi olmaktan kesinlikle çıkarılacağını vurguladı.

TEMİZLİKTE İLK ADIM

Bahçeli, basını da dikkatli yayın yapmaya çağırırken, şunları ekledi: ‘‘Türk devleti, on yılı aşan ihmalin ve birikimin yarattığı olumsuz tabloyu büyük bir kararlılıkla ortadan kaldırmaya başladı. Çok zor bir operasyonu başarıyla tamamlayıp, ‘kara leke'yi temizleyerek ilk önemli adımını attı. Bu süreç, kısa sürede hayata geçirilecek yargı ve cezaevi reformu ile tamamlanacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!