Af yasası aynı yolda

Güncelleme Tarihi:

Af yasası aynı yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sezer'in veto etiği Af Yasası, dün hiçbir değişiklik olmadan Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Yasa bugün Adalet Komisyonu’nda görüşülecek.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen Af Yasası, koalisyon ortağı partileri liderlerinin aldığı karara uygun olarak, TBMM'de yeniden start aldı. Yasa, dün TBMM Anayasa Komisyonu tarafından yeniden ‘‘Anayasa'ya uygun’’ bulundu. Bugün Adalet Komisyonu'nda ele alınacak yasa, yarın da Genel Kurul'a gelecek. İktidar milletvekillerinin, yasadan büyük rahatsızlık duyduğu, ancak liderlerin baskısı ile herhangi bir değişiklik yapılmasının zor olacağını belirtiliyor. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, dün Anayasa Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın bazı gerekçelerine katıldığını bildirdi. Türk, yasanın cezaevlerinin boşaltılması amacıyla hazırlanmadığını belirterek, ‘‘Bu olay, yasanın sonuçlarından biridir. Ama, amaç böyle olsaydı da bu durum, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal gerekçesi olmazdı’’ dedi.

Türk, milletvekillerinin soruları üzerine ise ‘‘Meclis, kanunu, bir daha geri gönderilmemesi için aynen kabul ederse, Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi'ne gönderme ve iptal yetkisini kullanır mı? Tabii, bu kendi takdirleridir. Birşey söyleyemeyiz’’ demekle yetindi. DSP'li Necdet Saruhan ise Cumhurbaşkanı'nın veto gerekçelerine uygun olarak yasanın değiştirilebileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!