Adnan Oktar iddianamesi: Bir numaralı müşteki oldu

Güncelleme Tarihi:

Adnan Oktar iddianamesi: Bir numaralı müşteki oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2019 08:00

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütüne (AOSSÖ), 20 yıl önce ilk operasyonu yapan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan, 2018’de yapılan 2’nci operasyonla ilgili iddianamede “1 numaralı” müşteki olarak yer aldı. Saçan, sosyal medya hesabından ise “Adnan ve çocuklarının yargılanmalarına 17 Eylül’de başlanıyor. 1 numaralı şikâyetçi olarak zevkle orada olacağım” paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

Adnan Oktar örgütüne 20 yıl önce ilk operasyonu yapan Eski Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan dahil bazı emniyet görevlileri hakkında gözaltına alınanlara işkence yaptıkları iddiasıyla dava açılmıştı. İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 yıl süren yargılamada 19 Eylül 2018’de Saçan’ın da aralarında bulunduğu 11 sanık yönünden davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca ‘resmi evrakta sahtecilik, iftira, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan Saçan’ın beraatına karar verdi. Saçan, 1 Temmuz 2019’da da yargılandığı Ergenekon davasından beraat etti.

YÜZLERCE SUÇ DUYURUSU

Örgüte 2018’de yapılan ikinci operasyonda ise Adil Serdar Saçan bu kez şikâyetçi olarak yer aldı. İddianamedeki 125 müşteki-mağdurun arasında “1 numaralı” müşteki olarak geçen Saçan, 1999’daki operasyonun ardından kendisi hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulduğunu ve dava açıldığını anlattı. Saçan ifadesinde özetle, “1999’da Adnan Oktar ve grubuna şube müdürlüğümüzce operasyon yaptık. 100’ün üzerinde şüpheliye gözaltı yaptık. Adnan Oktar ve yöneticileri tutuklandılar ve dava açıldı. Bu operasyonu akamete uğratmak için başta dönemin DGM başsavcısı Aykut Cengiz Engin, soruşturma savcısı Ahmet Gürses, İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, ben ve benim şubemdeki tüm görevliler hakkında yüzlerce suç duyurusunda bulundular ve
davalar açtılar. Avukatlık mesleğinden çıkarılmam için Adalet Bakanlığı’ndaki FETÖ’cü görevlileri devreye sokup aleyhime dava açtırdılar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!