Adnan’ın imamını aramış

Güncelleme Tarihi:

Adnan’ın imamını aramış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

ADNAN Oktar ve müritlerinin evlerine yapılan baskınları önlemek amacıyla Oktar'ın ‘imam’larından İbrahim Tuncer'in FP Milletvekili Oğuzhan Asiltürk'ü aradığının ortaya çıkmasının ardından, Asiltürk'ün de 0532 212 38 29 numaralı telefondan Tuncer'i aradığı belirlendi.

Geçtiğimiz ay şantaj ve seks şebekesinin başı Adnan Oktar ile müritlerine yönelik düzenlenen büyük operasyon sırasında, örgütün sözde imamlarından İbrahim Tuncer, FP'li Oğuzhan Asiltürk'ü arayarak, yardım talebinde bulundu. Bu konuşmanın dün basında yer alınca, FP'li Asiltürk jet hızıyla bir açıklama yaparak konuşmayı yalanladı. Tuncer'le konuştuğu iddialarını reddeden Asiltürk, ‘‘Bunlar boş şeyler. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum. Zaten bu operasyon olduğunda yurtdışındaydım’’ diye konuştu. Ancak Asiltürk'ün bu açıklamalarını polis kayıtları yalanladı. Adnan Hocacılar’a yönelik operasyonun öncesinde, polis DGM izniyle müritlerden bazılarının telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Bu kapsamda şantaj şebekesinin sözde imamlarından İbrahim Tuncer'in telefonunu dinlemeye aldı. DGM'deki dosyaya geçen kayıtlara göre, Asiltürk, Tuncer'in yardım talebini Recai Kutan'a ilettikten sonra Tuncer'i arıyor. Polis kayıtlarına göre FP'li Asiltürk, şantaj şebekesinin üyesi Tuncer'i 0532 212 38 29 numaralı telefondan aradı. Tuncer ile Asiltürk arasındaki telefon görüşmesi şöyle:

İbrahim Tuncer: Hocam nasılsınız iyi misiniz?

Oğuzhan Asiltürk: Hayrola, ne oldu?

Tuncer: Hayır Hocam inşallah dün gece bilmiyorum televizyonda seyrettiniz mi? Bizim arkadaşlarımız ve Hocamız'ın bulunduğu evlere baskın yaptılar. Sabaha karşı 04.00'te.

Asiltürk: Bu konuyu Cumhurbaşkanı'na Recai Bey aktardı. Yani Cumhurbaşkanı da aslında diyor ki, Recai Bey çok sinirlendi, ‘‘Ben ilgileneceğim’’ dedi diyor. Sonra Hüsamettin Özkan'a da yine bizzat Recai Bey konuyu ulaştırdı. İlgilenmesini söyledi, o da herhalde İçişleri Bakanı'na söylemiş olacak ki İçişleri Bakanı Recai Bey'i arıyor. Diyor ki ‘‘Burada bizim bir şeyimiz yok. DGM Savcısı istiyor.’’ Aslında bu yeterli bir şey değil, Çünkü DGM Savcısı bunları istiyor. Sabah 9'da 10'da alırsın götürürsün. Kelepçelemene de lüzum yok. Gecenin yarısında sabah sabah yapamazsın ki. Ben şimdi sana ulaştım sen bunları onlara aktar.

Tuncer: Tamam tamam.. İnşallah Hocam...

Asiltürk: Yani şey, Cumhurbaşkanı bu sözü verdiğine göre zannederim şey eder.

Tuncer: İnşallah Hocam.

Asiltürk: Yani Adnan Hoca'ya benim de geçmiş olsun dediğimi şey yaparsın ulaştırırsın.

Tuncer: İnşallah hocam inşallah. Allah razı olsun.

Asiltürk: Aleyküm selam hadi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!