Adliyedeki 1 teğmen tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Adliyedeki 1 teğmen tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 15:28

Sabah saatlerinde Beşiktaş'ta bulunan adliyeye "Amİrallere Suİkast" iddiasıyla getirilen teğmenler Ali Seyhur Güçlü, Burak Amaç, Fatih Göktaş ve asteğmen Burak Özkan, savcı Süleyman Pehlivan tarafından sorgulandılar. 2 teğmen ile bir asteğmen serbest bırakılırken, 1 teğmen de tutuklandı.

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli amirallere suikast düzenleneceği ve uyuşturucu satışı yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3'ü teğmen 4 askeri personel savcılık tarafından sorgulandı. Savcılık bir teğmeni tutuklamaya sevk ederken 3 askeri serbest bıraktı. Mahkemeye sevk edilen teğmen tutuklandı.

Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'ndan saat 09.00 sıralarında İstanbul Adliyesi’ne getirilen Denizci Teğmenler A.G., B.A., F.G. ve astsubay B.Ö.,'nün ifadesi soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından alındı. Sorgularının ardından saat 15.00 sıralarında astsubay B.Ö. ile iki teğmen serbest bırakılırken bir teğmen tutuklama talebiyle İstanbul nöbetçi 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme tarafından sorgulanan teğmen tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Şüphelilere ifadelerinde uyuşturucu ve ele geçirilen belgelerle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Yapılan son sorgunun ardından soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 8'e yükselmiş oldu.

TEĞMENLER TUTUKLANMIŞTI

Soruşturmada ilk olarak geçen 21 Temmuz'da teğmenler S.E.N., A.E. ve F. A. tutuklandı. 23 Temmuz’da ise iki denizci Teğmen Y.A. ve B.D., ’Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan cezaevine gönderildi. Devam eden operasyonlar kapsamında Kocaeli’nde gözaltına alınan teğmen T.A. ise 28 Temmuz’da tutuklandı. Son olarak Teğmen Ü.Ö., Kocaeli’nden alınarak Beşiktaş’taki Merkez Komutanlığı’na getirildi.

Bir gün boyunca burada tutulan teğmen Ü.Ö., savcılık sorgusu sonra nöbetçi mahkemece tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi. Tutuklanan teğmenler S.E.N. ve A.E.’a ait evde yapılan aramalarda 62 adet CD, salonda masanın üzerinde Abdullah Öcalan’a ait olduğu belirtilen kitaplar ve bir miktar uyuşturucu ile bazı belgelerin ele geçirildiği iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!