Adliyede katliam son anda önlendi

Güncelleme Tarihi:

Adliyede katliam son anda önlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 13:06

DİYARBAKIR’da fidye için kaçırılıp öldürülen liseli 17 yaşındaki Yaman Ensarioğlu cinayetinin sanıkları 3 kardeş, adliyede duruşma solununda öldürülmek istendi. Ensarioğlu’nun kuzeni 17 yaşındaki M.E., üzerindeki tabancayla, güvenlik önlemlerini atlatarak girdiği adliyede duruşma salonu önünde son anda farkedilerek etkisiz hale getirildi. 15 Ocak'ta tutuklanan M.E., “Onlar benim kuzenimi öldürdü. Ben de yakalanmasaydım duruşma salonunda onları öldürecektim” dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da müteahitlik yapan işadamı Mahmut Ensarioğlu’nun Özel Rekabet Kurumu Lisesi öğrencisi olan 17 yaşındaki oğlu Yaman Ensarioğlu, 14 Mart 2009 tarihinde gittiği dershanenin önünden kaçırıldı. Ensarioğlu’nu kaçıran kişiler babası Mahmut Ensarioğlu’nu oğlunun cep telefonundan arayıp, 300 bin TL isteyerek, “Polise haber vermeyeceksin. Parayı getirip oğlunu alacaksın” dedi. Ancak baba durumu polise giderek anlattı. Polisin her yerde aradığı liseli gencin cesedi kaçırdıktan 9 gün sonra başına iki el ateş edilerek öldürülmüş halde boş bir arazide bulundu.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Polis, fidye cinayetinin ardından teknik takip ve geniş kapsamlı araştırmayla Ensarioğlu’nu kaçırıp öldürenlerin daha önce sınıf arkadaşı olan Ali Pabuşçu, ağabeyleri Davut Pabuşçu ve Mustafa Pabuşçu olduğunu belirleyip, gözaltına aldı. Polisteki soruşturmanın ardından 3 kardeş, ‘Adam öldürmeye tam teşebbüs’, ‘suç örgütü oluşturarak adam kaçırıp öldürme’ suçlamasıyla tutuklanıp Mardin’in Midyat İlçesi Cezaevi’ne konuldu.

Fidye cinayetinin sanıkları Ali Pabuşçu, Davut Pabuşçu ve Mustafa Pabuşçu, geçen 15 Ocak'ta Diyarbakır’a getirilerek 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada sanıklar ile avukatları da hazır bulundu.

BELİNDE SİLAHLI DURUŞMAYA GİRMEK İSTEDİ

Kaçırılıp öldürülen Yaman Ensarioğlu’nun dayısının oğlu olan ve birlikte büyüyen M.E., sanıkların duruşmaya getirileceğini önceden öğrenerek, onları duruşma salonunda öldürmek için plan yaptı. Ruhsatsız bir tabanca bulan M.E., belinde tabancayla X-ray cihazı olan adliyede polisleri atlatarak duruşmanın yapıldığı giriş katındaki salonun önüne geldi.

Davanın sürdüğü sırada duruşma salonuna belindeki tabancayla girmek isteyen M.E’yi kapıdaki görevli polis, “Duruşma sürüyor, şimdi giremezsin” diyerek uyardı. Israrla salona girmek isteyen M.E’den şüphelenen polis memuru üzerine aramak istedi. Üzerine aratmak istemeyen M.E., polise karşı koyunca, adliyenin diğer polisleri de devreye girerek yaşanan arbedede M.E.’yi etkisiz hale getirip, belindeki silahı almayı başardı.

SALONDA ÖLDÜRECEKTİM

Gözaltına alınan M.E., poliste verdiği ifasinde, duruşmadaki sanıkların, kuzeni Yaman Ensarioğlu’nu kaçırıp öldürdüğünü belirterek, “Ben Yaman’la birlikte büyüdüm. Biz çok iyi arkadaştık. Onlar kuzemini öldürdüler. Ben de yakalanmasıydım, duruşma salonunda onları öldürecektim. Ben Yaman’ın kanını yerde bırakmayacağım” dedi.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye hazırlanan M.E., polisteki soruşturmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından, ‘Adliye binasına silah sokmak’ suçlamasıyla tutuklanıp Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!