Adliyede arbede

Güncelleme Tarihi:

Adliyede arbede
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eyüp Adliyesi önceki gün boks maçını andıran bir kavgaya sahne oldu. Veysel Çevirme, oğlunu bıçaklayan İ.K.'nın (17) ağabeyi Ali Koyuncu'yu tek yumrukta yere serdi. Çevirme olaydan sonra polis tarafından gözaltına alındı.

İlginç olay, Eyüp 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki cinayete teşebbüs davası sırasında meydana geldi. İ.K'nın yargılandığı davanın karar duruşmasında taraflar önce birbirine laf attı. Sanığın ağabeyi Ali Koyuncu, bıçaklanan Adem Çevirme'yi (17) kavga için salon dışına davet etti. Bu sırada tartışmayı sessizce dinleyen mağdur gencin babası Veysel Çevirme (46) sinirlenerek Koyuncu'ya yumruk attı. Yere düşüp baygınlık geçiren Koyuncu, avukatının kucağında hastaneye götürüldü.

Koyuncu'nun annesi küfrederek adliyeyi birbirine katarken sanık İ.K. sinir krizi geçirdi ve duruşmada ağlamaya başladı. Çevirme Ailesi'ni tehdit eden İ.K.'yı jandarma yatıştırdı. Veysel Çevirme ve oğlu Adem Çevirme, Koyuncu ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

İ.K., geçen ekimde Küçükköy'de Adem Çevirme adlı arkadaşını bıçakla ağır yaralamıştı. Sanık savunmasında, olay sırasında kendini savunduğunu söylerken, mağdurun ailesi İ.K'yı suçladı ve oğullarını eroine alıştırdığını ileri sürdü. Önceki günkü duruşmada, İ.K.'nın tahliye talebi bir kez daha reddedilerek dava ileri bir tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!