Adli Tıp yeniden yapılandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp yeniden yapılandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 12:27

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile görüştüğünü söyleyen İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, "Gizlilik söz konusudur. Adli Tıp yeniden yapılanacak. Bunun için zamana ihtiyaç var. Yetkilileri rahat bırakmak gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, sabah erken saatlerde Yeni Bosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na geldi. Üskül, Adli Tıp'ta yetkililerle görüştükten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Adli Tıp Kurumu'nun içinde bulunan toplantı salonunda konuşan Zafer Üskül, kanser hastası olan Güler Zere ile ilgili Adli Tıp yetkilileri ile görüştüğünü kaydetti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı da makamında ziyaret ettiğini söyleyen Üskül, Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili emniyet güçlerinin yurt içinde ve yurt dışında inceleme ve araştırmalarının devam ettiğini söyledi.

 

ADLİ TIP 27 AĞUSTOS'TA ZERE İÇİN KARAR VERECEK

 

Haberin Devamı

Üskül, "Güler Zere'nin mahkum koşuğundaki tedavi koşullarının uygun olup olmadığını tespit etmek için Adana'ya gittim. Hastaların tedavi edildiği mahkum koğuşlarında erkek ve bayan hasta mahkumlar vardı. Ancak erkek hasta koğuşunda dört mahkum vardı. Kadın koğuşunda ise sadece Güler Zere vardı. Erkekler bölümünde tedavi gören Eyüp Coşkun çok ağır hastaydı. Radyoterapi ve kemoterapi tedavileri devam ediyordu" ifadelerine yer verdi.

 

Adli Tıp Kurumu'nun aldığı karara kendisinin yorum yapamayacağının altını çizen Üskül, "Adli Tıp Kurumu 27 Ağustos'ta Güler Zere hakkında aldığı kararı yeniden değerlendirecek. Hasta olan tutuklu ve hükümlülülerin tedavilerinin dışarıda yapılması insanları yaşatmak için doğru olur. Tutuklu ve hükümlüler içinde çok ağır hasta olanların cezalarının ertelenmesi ya da yeniden değerlendirilmesi yaşam hakkı için önem taşımaktadır" açıklmasında bulundu.

 

Adli Tıp Kurumu'nun zaman zaman eleştirilere maruz kaldığını da sözlerine ekleyen Üskül, ''Adli Tıp Kurumu, çalışanları görevlerini fedakarlıkla yapıyor. Adli Tıp Kurmu'nun yeniden yapılanması için hazırlıkların olduğunu biliyorum. Bu zaman alacaktır. Yetkilileri rahat bırakmakta yarar var" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Üskül'ün bu açıklamaları yaptığı dakikalarda kurumun kapısında Güler Zere için başlatılan oturma eylemi de sürüyordu.

 

"MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ HAKKINDA BİLGİ ALDIM"

Üskül, dün İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'nın makamını ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili Çapkın'dan bilgi aldığını da dile getiren Üskül, "İstanbul Emniyeti Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Yapmaya devam ediyor. Münevver cinayeti ile ilgili adli takip devam etmektedir. Gizlilik söz konusudır. Eksik bir şey söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

 

Münevver cinayetinden hemen sonra cesedin bulunduğunu hatırlatan Üskül, "Şüpheliler tespit edilmiş, olay yerinde incelemeler yapılmıştır. İstanbul Emniyeti o günden beri zanlıyı arıyor. Bu bir maratondur. Zanlıların bulunması için Emniyet Müdürlüğü'nün yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarının devam ettiğini Emniyet Müdürü bana söyledi" ifadelerine yer verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!