Adli Tıp: Şıhanlıoğlu kalpten öldü

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp: Şıhanlıoğlu kalpten öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2001 14:10

DYP Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüyle ilgili Adli Tıp raporu tamamlandı. Adli Tıp'ın MHP Milletvekilleri Kundakçı ve Tekelioğlu'nun sanık olarak yargılandığı dava için hazırladıı raporda, Şıhanlıoğlu'nun ölümünde kronik kalp rahatsızlığının etkili olduğu, ölüme "Stres ve eforun yol açtığı" belirtildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüyle ilgili olarak hazırladığı raporu, "kastın aşılması suretiyle adam öldürme" suçlamasıyla, MHP milletvekilleri Mehmet Kundakçı ve Cahit Tekelioğlu'nun yargılandıkları Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
Haberin Devamı

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın hazırladığı 6 sayfalık raporda, Şıhanlıoğlu'nda, otopside tespit edilen baş ve yüzdeki muhtelif çap ve uzunluktaki erozyon, ödem ve hemotomun kişinin düşmesi, taşınması ve canlandırma işlemi sırasında meydana gelebileceği gibi doğrudan künt travma ile de oluşabileceği belirtildi. Bunlar arasında tıbben tefrik yapılamayacağı, göğüs kafesi orta bölümündeki sütürlü alanın canlandırmayla ilgili olduğu, kaburga kırığı olmadığı ifade edilen raporun sonuç bölümünde şöyle devam edildi:

"Kişinin olaydan önce bir kalp damar hastalığının olduğu, bu nedenle eylül ayında anjiyo olduğu, otopside kalbin büyük koronerlerden atorom plaklarının tespit edilmesi, histopatolojik olarak kalp damar hastalığı lehine bulguların bulunması, kişide kronik bir kalp damar hastalığının bulunduğunu gösterdiği ve olayla ölüm arasında çok kısa bir zaman bulunduğu cihetle ölümün; olayın stres ve eforunun sebep olduğu nörohumoral değişimlerin kişideki mevcut kronik hastalığı akut hale getirmesine bağlı olarak meydana gelen dolaşım ve solunum yetmezliğinden ileri geldiği anlaşılmıştır.

İka edildiği iddia edilen fiil bir müessisr fiil mahiyetinde olması subutu halinde olayla ölüm arasında illiyet rabıtası bulunduğu, olayla ölüm arasında illiyet rabıtası bulunduğundan travmatik değişimler bir müessir fiilden kaynaklamış olması halinde ayrıca iş güç tayine mahal olmadığı oybirliği ile mütalaa olunur."

Raporun ulaştığı 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Kundakçı ve Tekelioğlu'nun yargılanmalarına, 21 Aralık 2001 Cuma günü devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!