Adli Tıp raporu mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp raporu mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 11:24

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, geçen yıl Nisan ayında, Vakit Gazetesi yazarı 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez tarafından cinsel istismara uğradığı öne sürülen ve geçen 3 Haziran, 3'üncü kez gittiği İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nda muayene edilen B.Ç. için hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı.

Haberin Devamı

 B.Ç.'yi muayene eden 32 hekimden 24'ü küçük kızın ruh sağlığının bozulduğunu belirtirken, 8 hekim ise bu görüşe katılmadı. Tutuksuz sanık Üzmez'in yargılanmasına ise yarın devam edilecek.

‘Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Üzmez'in mağdur ettiği öne sürülen ve artık 15 yaşında olan B.Ç.'ye, İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nda 40 gün önce yapılan muayenelerden sonra hazırlanan ve 10 sayfadan oluşan rapor, yargılamanın yapıldığı Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

İstanbul Adli Tıp Kurulu 6'ncı İhtisas Dairesi'nce ‘ruh sağlığı yerindedir’ diye verilen ilk raporun mahkemece ‘yok’ kabul edilmesinin ardından, 16 Nisan ve 3 Haziran'da İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'na 2 kez çağırılıp muayene edilen B.Ç. için hazırlanan rapor yargılamanın yapıldığı mahkemeye geçen perşembe günü ulaştı. Aralarında çocuk psikiyatrisi uzmanlarının da bulunduğu 32 hekim tarafından teker teker muayene edilen B.Ç.'ye 24 hekim ‘ruh sağlığı bozulmuştur’ derken, 8 hekim ise ‘ruh sağlığı bozulmamıştır’ şeklinde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

B.Ç.'NİN PSİKİYATRİ SERVİSİNEKİ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Bu arada, Adli Tıp Genel Kurulu'ndaki muayeneleri sırasında kendisine ‘panik atak’ tanısı konulan B.Ç., rahatsızlığının ilerlemesi üzerine 23 Haziran'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Kliniği'ne yatırılmıştı. Uzmanların sağlık durumu hakkında bilgi vermediği B.Ç.'nin bir sürede daha burada kalması bekleniyor.

Hüseyin Üzmez'in Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına yarın saat 10.00'da devam edilecek. Kadın platformu üyeleri tarafından bir kez daha protesto edilecek olan tutuksuz sanık Hüseyin Üzmez'in bu duruşmaya da daha öncekilerde olduğu gibi katılması bekleniyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!