Adil Öksüz kırmızı listede

Güncelleme Tarihi:

Adil Öksüz kırmızı listede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 21:28

İçişleri Bakanlığı, ‘terörden arananlar’ listesine FETÖ firarisi 37 kişinin ismini de ekledi. Darbe girişiminin kilit ismi olan Adil Öksüz ile Fetullah Gülen’den sonra örgütün başına geçeceği ileri sürülen Mehmet Ali Şengül ‘kırmızı’ kategoride yer aldı. Başlarına 4’er milyon lira ödül konuldu. Bakanlık listesinde FETÖ elebaşı Gülen de kırmızı kategoride bulunuyor.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, ‘terörden arananlar’ listesini güncelledi. Yeni listeye FETÖ terör örgütünden aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan 37 kişi eklendi. Bu kişilerden 8’i ‘kırmızı’, 3’ü ‘mavi’, 3’ü ‘yeşil’, 5’i ‘turuncu’ ve 18’i de ‘gri’ kategorideki listede yer alıyor.

Darbe girişiminin kilit ismi olan Adil Öksüz ile Fetullah Gülen’den sonra örgütün başına geçeceği iddia edilen Mehmet Ali Şengül ile birlikte Abdullah Aymaz, Ahmet Kara, İsmail Büyükçelebi, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mustafa Özcan ve Naci Tosun, 4 milyon liraya kadar ödül verilen ‘kırmızı liste’de yer aldı.

FETÖ’den aranan Necdet Başaran, Necdet İçel ve Nevzat Ayvacı 1 milyon 500 liraya kadar ödül verilen ‘mavi’ kategoride, Harun Tokak, İsmet Aksoy ve Mustafa Yeşil ise 1 milyon liraya kadar ödül verilen ‘yeşil’ kategorideki listeye konuldu.

Haberin Devamı

600 bin liraya kadar ödül verilen ‘turuncu’ kategorideki listeye de Abdulletif Tapkan, Bekir Baz, Cevdet Türkyolu, Mehmet Hanefi Sözen ve Recep Uzunallı’nın isimleri eklendi.

DİFÜZYON: WANTED

Terörden arananlar listesine eklenenlerin uluslararası aranması için de çalışma başlatıldı. Kırmızı Bülten prosedürü zaman aldığından, öncelikle şüpheliler için ‘difüzyon’ adımı atıldı. Uluslararası acil olarak arananlar (wanted) için hazırlanan difüzyon dosyasında, şüphelilerin fotoğrafı, pasaportunun seri numarası ve arandığı suçlarla ilgili bilgilere yer veriliyor. Şüpheliler için uluslararası arama kararı olan Kırmızı Bülten çıkarılması için de çalışmalara başlandı. Firari Öksüz’ün Kocaeli-Sakarya-Bolu üçgeninde deşifre olmamış FETÖ hücresi bir evde saklanıyor olabileceği değerlendiriliyor. İstihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirmede ise Öksüz’ün yüzde 80 ihtimalle yurtdışında olduğu, karayoluyla yasadışı olarak Gürcistan’a, oradan da ABD’ye gittiği kaydediliyor

4 MİLYON TL ödül VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “www.terorarananlar.pol.tr” web sitesinin, hizmet vermeye başladığı günden itibaren 840 bin 390 ziyaretçi tarafından 5 milyon 823 bin 619 kez görüntülendiği belirtildi. Açıklamada, ‘yeşil’ listedekiler için 1 milyon 300 bin lira, ‘gri’ kategoridekiler için 750 bin lira olmak üzere, Ödül Komisyonu tarafından toplam 4 milyon 680 bin lira ödül verildiği kaydedildi. ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’na gelen 487 bin 962 çağrı sonucunda kırmızı listedeki 1, yeşil listedeki 5, turuncu listedeki 1 ve gri listedeki 20 olmak üzere 27 terör örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği, birçok teröristin yakalandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

300 BİN LİRALIK KATEGORİDE

300 bin liraya kadar ödül verilen ‘gri’ kategoride ise eski özel yetkili savcı Zekeriya Öz ile işadamı Hamdi Akın İpek’in de aralarında bulunduğu 18 isim yer aldı. Diğer isimler şöyle: Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Halit Esendir, Hamdullah Bayram Öztürk, Mahmut Akdoğan, Mehmet Ali Büyükçelebi, Murat Karabulut, Rıdvan Akovalı, Sait Aksoy, Süleyman Tiftik, Süleyman Uysal, Şerif Ali Tekalan, Talip Büyük, Ali Kalyoncu, Uzay Şahin ve Cansun Sarıyıldız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!