Adem ile Havva 120-156 bin yaşında

Güncelleme Tarihi:

Adem ile Havva 120-156 bin yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 01:46

Science dergisinde yayınlanan yeni araştırmaya göre tüm erkeklerin atası 120 bin-156 bin yıl önceki bir zaman aralığında Afrika’da yaşadı.

Haberin Devamı

STANFORD Üniversitesi, Michigan Tıp Fakültesi, Stony Brook Üniversitesi’nden bir grup bilim insanları, araştırmalarında Namibya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Pakistan, Sibirya, Meksika gibi birçok ülkeden 69 erkek katılımcının babadan oğula geçen Y kromozomlarının varyasyonlarını karşılaştırdı.

Science dergisinde önceki gün yayınlanan, erkek kromozomu Y ile ilgili en kapsamlı analizin sonuçlarına göre tüm erkeklerin tek ortak atası, 120 bin-156 bin yıl önceki bir zaman aralığında Afrika’da yaşadı. Böylece yeni sonuçlar, daha önceki tüm erkeklerin atasının 50-60 bin yıl önce yaşadığıyla ilgili araştırmayı değiştirmiş oldu. Araştırmaya katılan Stanford Üniversitesi’nden genetik profesörü Carlos Bustamante, Science Daily’ye yaptığı açıklamada “Daha önceki araştırma, en sık rastlanılan erkek atanın (MRCA), kadın MRCA’dan çok daha önce yaşadığını işaret ediyordu. Bizim araştırmamız ise bir tutarsızlık olmadığını gösteriyor. Gerçekte, Y kromozomu biraz daha yaşlı olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!