Adaylığım için çalışma başlatın

Güncelleme Tarihi:

Adaylığım için çalışma başlatın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 00:00

CHP Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, uluslararası ilk sınavına Sosyalist Enternasyonal’in (SE) 28-29-30 Ağustos’ta Güney Afrika’da düzenlenecek Genel Kurulu’nda girecek.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Cape Town’da düzenlenecek Genel Kurul öncesinde, CHP’nin SE ile koordinasyonundan sorumlu Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Umut Oran’a “Adaylık kampanyasına başlayın” talimatı verdi. SE üyesi partilerin genel başkan ve genel sekreter düzeyindeki isimleriyle sürdürülecek temaslarda, Kılıçdaroğlu’nun SE’nin Başkanlık Konseyi’ne Başkan Yardımcısı düzeyinde seçilmesi için destek istenecek. Kılıçdaroğlu, seçilirse 4 yıl boyunca dünya sol/sosyal demokrat partilerin en büyük çatı örgütü olan SE’nin en üst yönetim organında görev alacak.

Tekin İstanbul’a mı

Kılıçdaroğlu’nun ikinci hedefi ise 2013 yılında yapılabileceğine yönelik iddialar bulunan yerel seçimlerle ilgili olacak. Kılıçdaroğlu, en geç 2013 Nisan’dan önce partisinin tüm Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayacak. Seçimlere en az 6 ay kala tüm belediye başkan adaylarını belirlemeyi planlayan Kılıçdaroğlu’nun önceliğinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için düşündükleri arasında öne çıkan ismin ise 2009 yerel seçimlerine birlikte girdiği İstanbul Milletvekili ve olası MYK üyesi Gürsel Tekin olduğu ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Üye sayısı artabilir

CHP kulislerinde, tüzüğün “Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan, genel başkan yardımcıları ve genel sekreter olmak üzere en az 17 kişiden oluşur” şeklinde düzenlenen 39’uncu maddesi kapsamında Kılıçdaroğlu’nun 17 olan üye sayısını artırabileceği de konuşuluyor. Eğitim ve Sağlık politikaları ile ilgili özel olarak 2 genel başkan yardımcılığının daha olabileceği belirtiliyor.

4 ayrı kategori var

“MYK’da kim görev alır?” sorusuna dair cevaplar ise 4 ayrı kategoride veriliyor. “Görevlerini sürdürürler” listesinde “Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Günaydın, Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Perihan Sarı, Bihlun Tamaylıgil” bulunuyor. “Yeniden MYK’ya dönerler” listesinde Gürsel Tekin, Umut Oran, Engin Altay, Haluk Koç’un ismi geçiyor. “İlk kez MYK’da görev alırlar” listesinde Şafak Pavey, Gülseren Onanç ve Bülent Kuşoğlu’ndan bahsediliyor. “Durumu belirsizler” listesinde ise Erdoğan Toprak, Nihat Matkap, Yakup Akkaya yer alıyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu görüşüyor

Kılıçdaroğlu, yeni MYK listesiyle ilgili hazırlığını dün Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu ve Umut Oran gibi isimlerle partide, Ankara dışında bulunan Erdoğan Toprak’la da telefonla görüştüğü öğrenildi.

Tekin’in kurmayı PM’ye

CHP’de “Kadın ve Gençlik” kotası nedeniyle “PM’ye kim girdi, PM’den kim düştü? tartışması da sona erdi. PM’de 4’ü BYKP platformundan toplam 19 kadın bulunuyor. 3 isim ise cinsiyet kotasının yanı sıra tüzüğe göre gençlik kotasından da sayılıyor. Böylece gençlik kotası 5 üyeye ulaşıyor. Toplamda 26 olması gereken iki kota toplamına ulaşmak için 53’üncü sıradaki Umut Akdoğan, cinsiyet kotasından ise 55’inci sıradan Kutsiye Benan Baykal’a yol açılıyor. Kadın kotasından PM’ye girecek Benan Baykal, Gürsel Tekin’in temellerini attığı “CHE Evleri” projesinin yöneticisi olarak tanınıyor. Bu durumda Çankaya Seçim Kurulu’na yaptığı itirazı kabul edilmemesi halinde listenin 51’inci sırasında bulunan Çetin Soysal ile 52’inci sıralarında bulunan Dursun Bulut liste dışı kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!