Adapazarı’na yolsuzluk operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Adapazarı’na yolsuzluk operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 01:24

Sakarya’nın AK Partili Adapazarı Belediyesi tarafından ilçede geçen yıl yapımına başlanan “Sangarius” alışveriş merkezi ve spor kompleksinin ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dün operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, belediye encümen üyeleri ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Başkan Dişli’nin de arasında bulunduğu 8 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adapazarı Belediyesi, eski Hayvan Pazarı mevkisinde inşaat halindeki alışveriş merkezi tamamlanamayınca ihaleyi feshetmiş, daha sonra yeniden yapılan ihaleye tek firmanın katıldığı belirtilmişti.

Adapazarı Belediyesi’NDEN AÇIKLAMA

’İhaleye fesat karıştırıldığı’ iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Adapazarı Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Dişli’nin de aralarında bulunduğu 8 kişinin mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından Adapazarı Belediyesi’nden açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, konunun yanlış bir anlaşılmaktan kaynaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili olarak basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde, yanlış, eksik ve karalamaya yönelik yayınlar yapıldığından açıklama yapılma zarureti hasıl olmuştur. Konuyla ilgili olarak sayın mahkeme dosyayı dikkatli bir şekilde tetkik etmiş olup, neticesinde mevcut duruma göre tutuklama tedbirine gerek duymamış, serbest bırakılmamıza karar vermiştir. Konunun bir yanlış anlaşılmaktan kaynaklandığı kanaatindeyiz. Soruşturma halen devam etmekte olup ayrıca gizlilik kararı bulunduğundan şimdilik bu açıklama ile iktifa ediyoruz."

BAKMADAN GEÇME!