Adanalı bekçiye Roma'dan maaş

Güncelleme Tarihi:

Adanalı bekçiye Romadan maaş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izni ve Vehbi Koç Vakfı'nın katkılarıyla İçel'in Erdemli İlçesi'nde Sabeste Antik Kenti'nde yapılan kazıda ortaya çıkarılan amfitiyatroda bekçilik yapan 36 yaşındaki köylü Nuhvel Çavdar'ın maaşını, Roma Üniversitesi ödüyor.

25 kişilik ekibiyle kazı yapan Roma Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Eugenia Schneider'in önerisiyle bekçilik yapan bir çocuk babası Nuhvel Çavdar, toprak altından çıkarılan Roma dönemine ait eserleri, kaçakçılardan koruyor. Çavdar, bunun karşılığında her ay 66 milyon lira alıyor. Tarihi eserleri koruyan bekçi Nuhvel Çavdar şunları söyledi:

SEVE SEVE

‘‘Bir süre önce belde olan köyümüze 5 yıl önce gelen İtalyanlar, bizden yardım istedi. Traktör istediler, su istediler. Bir tek ben yardımcı oldum. Onlar da benim bu konukseverliğime karşılık sanıyorum beni maaşlı eleman olarak burada görevlendirdiler. Prof.Dr. Eugenia Schneider, ‘Buraya bekçilik eder misin?' dedi. Seve seve kabul ettim. Daha önce hiçbir gelirim yoktu. Toprağım da yok. Para Valiliğe geliyor. Her ay Müze Müdürlüğü'ne gidiyor ve muhasebeden paramı çekiyorum. Allah razı olsun.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!