Adana'daki tıp merkezi kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Adanadaki tıp merkezi kapatıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 14:17

Tüpgaz patlaması sonucu yanan hastalara ilk müdahalelerini yaptıktan sonra sevk için bekleten tıp merkezi kapatıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da yaşanan sağlık skandalı için "Böyle davranışlara kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz"dedi.

Haberin Devamı

YANANLAR ACI İÇİNDE BEKLEDİ

Adana'da, tüp patlaması sonucu çıkan yangında vücutları yanan 1'i çocuk 2 kişiye yapılan ilk tedavinin ücretini alamadığı için uygun bir hastaneye sevkinde gecikmeye neden olduğu öne sürülen özel tıp merkezi hakkında kapatma cezası verildi. Patlamanın yaşandığı bayide ise kaçak dolum yapıldığı, daha önce de 4 kez kaçak dolum iddiasıyla işlem yapıldığı ortaya çıktı.

'TIP MERKEZÄ° KAPATILDI'  Â

AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten Slovenya'nın ev sahipliğinde 17-18 Nisan 2008 tarihlerinde Brdo kentinde düzenlenen Avrupa Birliği Sağlık Bakanları Gayrıresmi Konferansı'na katılma için bu ülkeye giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da yaşanan sağlık skandalı için "Böyle davranışlara kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz"dedi. Bakan Akdağ, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ve olayla ilgili olarak bilgi aldığını söyledi.

 

Haberin Devamı

Bakan Akdağ, Adana'da, tüpgaz satışı yapan bir işyerinde, tüp patlaması sonucu çıkan yangında vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan yaralıların 230 YTL'lik tedavi masrafını ödemeyince karşılaştıkları rezaletle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: "Adana'da özel bir tıp merkezi, bir hastane değil. Aile telaş içerisinde öncelikle yakın olduğu bir merkeze ulaşmak istemiş. Burada ki standart prosedür şudur; bu merkez hastaya ilk müdahaleyi yapmalı eğer kendisi tedaviyi devam ettiremeyeceğini düşünürse o merkezin sorumluluğundadır ve hastayı tedavi edilecek yere nakletmelidir. Malesef şöyle bir yanlışlık yapılmıştır. Vatandaşı nakletmek için ambulans parası istenmiş. Bu istem kesinlikle istenmemesi gereken bir şey. Ayrıca faturalarla da ilgili sıkıntı var. Telaş içinde aileden bir takım talepler de bulunulmuş. Aile bu sefer 112 acil servisi arayıp 112 oraya intikal etmiş ve yaralının tedavisi hastanede devam ettirilmeye başlanmış. Bu tıp merkezi ile ilgili olarak il müdürlüğümüz derhal bir soruşturma başlattı ve burası için bir kapatma cezası uygulandı. Ayrıca sosyal güvenlik kurumu ile de bu konuyu görüşeceğiz.Vatandaşa 'Para vereceksin, bende senin acil hizmetini göreceğim hatta ambulans için para vereceksin.' şeklindeki uygulamalara kesinlikle hiç bir müsamahamız yok.Vatandaşımız böyle bir durumla karşılaştığında derhal ya bizim 112'mizi arasın ya da 184 numaralı iletişim hattımızı arasın.24 saat burayı arama imkanı var.Biz derhal müdürlüklerimiz vasıtası ile müdahale ediyoruz"

 

Haberin Devamı

Bakan Akdağ, konuya ilişkin olarak Başbakan Erdoğan'ın ilgisine dikkat çekerek: " Bu mesele ile ilgili bizzat sayın Başbakanımız beni aradı.İlgili müdahalelerimizi anlattım. Kesinlikle kabul edilemeyecek bir olay ve gerekenleri de yaptık.Vatandaşlarımız da bilmelidir ki kendisinin, çoluk çocuğunun, ailesinin sağlığı konusunda böyle davranışlara kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!