Adana’daki korkunç cinayette çarpıcı iddialar

Güncelleme Tarihi:

Adana’daki korkunç cinayette çarpıcı iddialar
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:41

Adana’da kaybolduktan 5 gün sonra cesedi çoban köpekleri tarafından sahilde kuma gömülü halde bulunan kişinin katil zanlısı 3 kişi yakalandı. Maktulün arkadaşları olduğu belirlenen 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Adana’da kaybolduktan 5 gün sonra cesedi çoban köpekleri tarafından sahilde kuma gömülü şekilde bulunan kişinin katil zanlısı 3 kişi yakalandı. Zanlıların, maktulun arkadaşları olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 28 yaşındaki Mehmet Işıkoğlu’nun 21 Şubat’ta kaybolduktan 5 gün sonra cesedinin Karataş ilçesindeki sahilde çoban köpekleri tarafından toprağa gömülü halde bulunmasıyla ilgili soruşturmasını tamamladı. Ekipler, maktulün ailesinin, yakın arkadaş olduklarını belirttiği Serhat S’yi (27) ifadesini almak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Yapılan görüşmede Serhat S'nin, çelişkili bilgiler verdiği, çapraz sorguda ise "Cinayeti, çevresinde 'Bayram' ismiyle bilinen arkadaşı Mehmet S.A’nın (26) işlediğini, daha sonra olay yerine çağırdıkları Mehmet S.A’nın kardeşi Abdulkadir A. (25) ile birlikte cesedi sahilde kuma gömdüklerini" söylediği ileri sürüldü.




CESEDİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Adana’daki korkunç cinayette çarpıcı iddialar


Bunun üzerine şüpheliler Mehmet S.A. ile kardeşi Abdulkadir A. da gözaltına alındı. İki şüpheli emniyetteki sorgulamada haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar Mehmet S.A. ile Serhat S’nin araçla Mehmet Işıkoğlu’nu Hatay’dan silah alma bahanesiyle çağırdıkları, otomobille önce İskenderun ilçesine gittikleri, daha sonra alacakları silahın Adana’nın Karataş ilçesine getirileceğini söyleyip buradan ayrıldıkları, Karataş sahilinde Serhat S’nin Mehmet Işıkoğlu’nun kollarından tuttuğu, Mehmet S.A’nın da bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladığı. Öldüğünü anlayınca da sahilde toprağa gömdükleri, daha sonra kolay bulunabileceğini düşünerek, Mehmet S.A’nın kardeşini evinden olay yerine çağırıp birlikte cesedin yerini değiştirdikleri iddia edildi.

Adana’daki korkunç cinayette çarpıcı iddialar


Zanlıların, bir televizyon programında katılıp Mehmet Işıkoğlu'nun bulunmasını isteyen ailesini de ankesörlü telefonla arayıp, oğullarının evine döneceğini, olayın üzerine gitmemelerini istediği öne sürüldü. Şüpheli Mehmet S.A’nın ağabeyi Behçet A’nın 2005 yılında merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’nde motosikletle seyir halindeyken öldürüldüğü ve bu olaydan maktul Mehmet Işıkoğlu'nu sorumlu tuttuğu ileri sürüldü.

MONT VE AYAKKABISINI NEHRE ATTILAR

Adana’daki korkunç cinayette çarpıcı iddialar



Zanlıların olaydan sonra maktule ait mont ve ayakkabıyı Seyhan Nehri’ne attıklarını öğrenen ekipler, zanlılarla birlikte bu bölgede araştırma yaptı. Cumhuriyet savcısının da katıldığı aramalarda maktule ait eşyalar bulunamadı. Üç zanlı, işlemlerinin ardandan sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Zanlılardan Serhat S, burada basın mensuplarının soruları üzerine, “Ben yapmadım. Tek suçlu Bayram’dır (Mehmet S.A). Kan davalı olduğu için yaptı.” dedi. Mehmet S.A. da kendisini suçlayan arkadaşı Serhat S'nin yalan söylediğini iddia ederek, “Yetkililerden bu cinayeti aydınlatmasını istiyorum. İntikam için olsaydı bir kişiyle bitmezdi, kapılarındaki kediye kadar öldürürdük. İskenderun ve Karataş’a gitmedik, birlikte yola çıkmadık. Arkadaşım yalan söylüyor.” şeklinde konuştu. Mehmet S.A’nın kardeşi Abdulkadir A. ise kendisinin hiçbir şeyden haberinin olmadığını öne sürdü. Zanlılar işlemlerinin ardından Karataş Adliyesine gönderildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!