Adana'da valilik önünde terör protestosu

Güncelleme Tarihi:

Adanada valilik önünde terör protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 11:13

ADANA’da, çeşitli sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 100 kişi, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki terörist saldırıyı protesto etti. Eyleme katılan kadınlar, “Bizleri de gönüllü olarak askere alsınlar, hiç olmazsa yemek pişiririz, yaralarını sararız, Mehmetçiklerimize yardım ederiz” dedi.

Türkiye Kamu- Sen Adana İl Temsilciliği öncülüğünde toplanan yaklaşık 100 kişi, Adana Valilik binası önünde bir araya geldi. Bayrak ve Atatürk posterleri taşıyan grup, alana dev bir Türk bayrağı açtı. Çevik kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde, eylemciler Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda şehit olan 11 asker için saygı duruşunda bulundu. ‘Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atan grup, tek tek şehitlerin adının okunmasının ardından, ‘Burada’ diye bağırdı. Bu sırada törene üzerinde Atatürk resminin bulunduğu tişörtlerle gelen bazı kadınlar gözyaşlarını tutamadı.
Göstericiler adına bir açıklama yapan Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, sürekli dile getirilen açılımın terör örgütü PKK açılımı haline dönüştüğünü savundu. Açılım anlayışından derhal vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden Köse, “Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği politika sayesinde adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi. Analar ağlamasın sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki ağlayan terörist analarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur” diye konuştu.

Eyleme katılanlar arasında bulunan kadınlar da, gönüllü olarak askere gitmek istediklerini söyledi. Emekli öğretmen Ayşe Palo, “Ben Anadolu kadınıyım. Çok zor şartlar altındayız. Ben de gönüllü olup, evlatlarımız gibi askere gitmek istiyorum. Hiç olmazsa yemek pişiririz, aş yaparız, yaralarını sararız, Mehmetçiklerimize yardım ederiz. Kurtuluş Savaşı’nda da Hatice Analar, Fatma Analar böyle yapmadı mı? Kurtuluş Savaşı’nı böyle kazanmadık mı? Her gün şehit haberini alınca sanki kalbime hançer sokuluyor. Çocuklarımızı emek edip, ne şartlarda büyütüyoruz, sonra teröre kurban veriyoruz. Ne olur son bulsun artık bu terör” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!