Adana'da terör örgütü operasyonu: 21 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Adanada terör örgütü operasyonu: 21 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 13:06

Adana'da terör örgütü PKK lehine düzenlenen izinsiz gösterilere katılan 21 kişi gözaltına alınırken, 32 molotofkokteyli ve 6 adet el yapımı bomba ele geçirildi.

Haberin Devamı

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde meydana gelen ve 35 kişinin öldüğü olayın ardından terör örgütünün internet sitelerinde örgüt yandaşlarına yapılan eylem çağrıları doğrultusunda 29 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında çeşitli mahallelerde korsan gösteriler gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, eylemlere yapılan müdahalelerde ve terör örgütü adına gerçekleştirilen yürüyüşe katılarak terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen toplam 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan çalışmalarda, 32 adet molotofkokteyli, 6 adet el yapımı bomba, 1 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet 16'lı hava fişek kartuşu, 5 litre benzin, 5 adet torpil kutusu, 2 adet bıçak, molotofkokteyli yapımında kullanılan kısmen yanmış bez parçaları, çok sayıda içerisi boşaltılmış plastik torpil dış kabı, 1 adet sapan, 6 adet misket ele geçirildi.

Açıklamada, “Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunan örgüt mensuplarının bu tür girişimlerinin önlenmesi, bu tür eyleme giren şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!