Adana'da seçimi MHP kazandı

Güncelleme Tarihi:

Adanada seçimi MHP kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 14:52

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçimi kavgayla başladı. 4. tur oylama sonucunda Adana Büyükşehir Başkanvekilliği'ne MHP"li Zihni Aldırmaz seçildi.

Haberin Devamı

YUMRUKLU, KÜFÜRLÜ KAVGADAN FOTOĞRAFLAR

İŞTE  KAVGA ANI / WEB TV

SEÇİM KAVGAYLA BAŞLADI         

Adana'da görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın yerine 2'nci kez yapılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçiminde bugünkü 3'üncü tur kavgayla başladı. Oturumu yönetecek olan Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in 25 dakika geç gelmesine MHP'li üye Ahmet Asaf Uslu'nun tepki göstermesi üzerine sözlü kavga ve küfürleşme başladı. Birbirlerinin üzerine yürüyen Tuncel ve Uslu'yu, belediye zabıtası ve salona çağrılan polis ekipleri ayırdı.

Ak Partili 13, CHP'li 10, MHP'li 9 ve bağımsız 2 üye olmak üzere 34 üyenin eksiksiz katıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in başkanlığındaki toplantısı saat 14.00'te başlaması gerekirken zamanında başlayamadı. Tuncel'in gecikerek salona girmesinin ardından konuşan MHP'li üye Ahmet Asaf Uslu, "25 dakikadır bu meclis sizi bekliyor. Meclisten özür dilemeniz gerekir" dedi. Tuncel'in, "Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?" diye tepki gösterdiği Uslu, "Ne söylediğimi gayet iyi biliyorum" diyerek cevap verdi. Tuncel de bir anda öfkelenip divanda oturduğu yerden kalkarak "Senin ağzından çıkanı kulağın duymuyor lan. Ş.... herif. D.... beni kızdırma" diyerek üzerindeki ceketini çıkarıp bir anda Uslu'nun üzerine yürüdü ve saldırmaya kalktı.

 

Haberin Devamı

Araya giren Meclis üyeleri küfreden Tuncel'i ağzını kapatarak susturmaya çalıştı. Bazı meclis üyeleri de tartışmaya katılınca gerginlik tırmandı. Belediye zabıtası ile polis ekipleri kavgayı güçlükle önledi. Tartışmalar ve tepkiler sürerken Tuncel, oturumu erteledi.

3. TURDA CHP ELENDİ

Yapılan 3'üncü tur oylamada AK Partili Hıdır Bahçe 12, MHP’li Zihni Aldırmaz 11, CHP’li Necmettin Atay 10, AK Partili Mustafa Esenkurt 1 oy alırken, bağımsız Mustafa Tuncel’in kendisine de oy vermediği ve hiç oy çıkmadığı anlaşıldı. Bu nedenle son tura en yüksek oy alan 2 aday katılacağı için CHP adayı elenmiş oldu.

Haberin Devamı

SEÇİMİ MHP KAZANDI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınan Aytaç Durak’ın yerine Başkan Vekili MHP’li Zihni Aldırmaz oldu. Yasa gereği 4’üncü turda, en fazla oyu alan AK Partili Hıdır Bahçe ve MHP’li Zihni Aldırmaz için oylar kullanıldı. AK Partili 13, CHP’li 10, MHP’li 9 ve bağımsız 2 üye olmak 34 üyeli mecliste Aldırmaz 19, Bahçe ise 15 oy aldı.

Durak 29 Mart’ta MHP’den seçilmiş, hakkındaki iddialar nedeniyle partiden istifa etmek zorunda kalmıştı. Ancak danışmanı olarak uzun yıllar görev yapan Aldırmaz ile 2 ay önce yolları ayrılmıştı. Durak da yarın muhtarlarla bir toplantı yaparak gelişmeleri değerlendirecek.

MHP: ADALET YERİNİ BULDU

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine, partisinin adayı Zihni Aldırmaz'ın seçilmesiyle adaletin yerini bulduğunu söyledi.

“Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı zaten bizim hakkımızdı” diyen Yıldırım, “Ama oyunla hileyle gasp etmişlerdi, adalet yerini buldu. Gasbedilen hakkımızı geri aldık. Seçimde bizi destekleyen CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ALDIRMAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

Zihni Aldırmaz, 1947 yılında Adana'da doğdu. 5 Ocak İlkokulu, Tepebağ Ortaokulu ve Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Yaklaşık 15 yıl Adana Büyükşehir Belediyesinin değişik kademelerinde görev yaptı. Son seçimlerde MHP'den ilk kez belediye meclis üyesi seçildi. Aldırmaz, evli ve 3 çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!