Adana'da seçim polemiği

Güncelleme Tarihi:

Adanada seçim polemiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 12:16

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş, 5'inci kez seçilmek için MHP'den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aytaç Durak'ı televizyonda tartışmaya davet etti.

Özgümüş, “Sayın Aytaç Durak bir TV konuşmasında ‘Bana dürüst olmadığımı söyleyenin ağzına lafı tıkarım’ demiş. Bekliyorum sayın Başkan, ağzım da burada, lafım da. Çık canlı yayına. Bakayım o zaman lafı ağzıma tıkabiliyor musun?” dedi.

Adana'da 15 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Yerel Yönetimler Güçbirliği Platformu tarafından düzenlenen ‘Yerel Seçimler 09 Adana Başkanını Arıyor’ adlı toplantıda projelerini anlatan CHP Adayı Özgümüş, MHP'li Durak'ın belediye başkanı olmadan önce de zengin olduğuna ilişkin sözlerinin doğru olmadığını, seçilmeden önce hakkında 6 haciz dosyası bulunduğunu, kooperatif, maliye borçlarını ve SSK primlerini ödeyemediğini öne sürdü. Özgümüş, belediye başkanı seçilmesi halinde geçmiş dönemi sorgulayacaklarını ve hesap soracaklarını anlattı. Özgümüş, şöyle dedi:

“583 DÖNÜM ARSASINI GİZLEDİ”

“Bugüne kadar verilen vergiler nereye gitti? Bu servet nasıl oluştu? Kesinlikle sorgulayacağız. Aytaç Durak diyor ki; ‘Belediye başkanı olduğum zaman zaten zengindim.' Biz zenginliğe saygı duyan insanlarız. Ama gerçekten alın teri ile dürüstçe kazanılmış ise o para.. Sayın Aytaç Durak, belediye başkanı olduğunda zengin değildi. 5 kuruş parası yoktu. Belediye başkanı olduktan sonraki süreç içerisinde servetine servet kattı. Onun için diyorum ki; bunları arkandan konuşmayayım Sayın Başkan. Gel şöyle yanıma otur. Ben de şu anda yanımdaki belgeleri sana açıklayayım. Bende belge çok. Belediye başkanı olmadan önce elinde 6 tane haciz dosyası var. Çok küçük paraları ödeyememiş. Kooperatif borcunu, maliye borcunu, SSK primlerini ödeyememiş. Zengin bir adam, ‘Ben belediye başkanı olduğumda zengindim’ diyen bir adam bu kadar küçük borçları, o zamanki parayla 8-10 bin, 100 bin liralık borçları ödememezlik eder mi? O zaman yanıma oturursa, o cesareti gösterirse O’na şunu sorarım; Bu topraklarda bir değer var. O değer de ’borç namustur’. Borç namustur kavramını kabul ediyor musunuz? Kabul ediyorsanız, zengin bir adamsanız, borçlarınızı niye ödeyemiyorsunuz?”

Aytaç Durak ve ailesi hakkında mülkiye müfettişinin araştırma yaptığını ve 1 milyon 700 bin metrekare arsa tespit ettiğini, düzenlenen raporda 583 bin metrekare arsanın mal beyanından gizlendiğini öne süren Özgümüş, bu konuyla ilgili olarak Durak'ın müfettişe “Haberim yok” dediğini ancak, tapu işlemlerinde imzası olduğunun ortaya çıktığını öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!